Annonce
Erhverv

Udstykning af Stampen 10 blev skrinlagt

Planerne om at udstykke Stampen 10 til boliggrunde er nu lagt i skuffen, og den tidligere ejer Flemming Risvig Pedersen har solgt ejendommen. Arkivfoto
Tidligere ejer opgav boligprojekt og solgte ejendom, der ligger ved Brande Å.

Brande: Planerne om at udstykke et areal på cirka 10.000 kvadratmeter ned til Brande Å bliver alligevel ikke til noget i denne omgang.

I slutningen af januar sidste år behandlede Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg en ansøgning om at ændre plangrundlaget for en ubebygget del af landbrugsejendommen Stampen 10 ned til Brande Å. Den daværende ejer, Flemming Risvig Pedersen, ønskede at ændre anvendelsen af arealet fra rekreativt område til boligområde, så der kunne blive mulighed for en privat boligudstykning.

Forvaltningens indstilling til udvalget var dengang, at der skulle meddeles afslag på ansøgningen på grund af de landskabelige, naturmæssige og rekreative værdier i området.

Ikke mindst fordi det meste af arealet ligger i landzone og er udpeget som en del af et bevaringsværdigt landskab. Desuden er stort set hele arealet omfattet af en åbeskyttelseslinje, som man ikke uden videre kan dispensere fra til boliger.

Annonce

Krævede en lokalplan

Udvalget valgte imidlertid at udsætte sagen for at indhente en tilkendegivelse fra Miljøstyrelsen om en mulig ophævelse af åbeskyttelseslinjen, men Miljøstyrelsen meddelte i september kommunen, at man ikke kunne udtale sig på det foreliggende grundlag. Det ville kræve et konkret lokalplanforslag med en nærmere beskrivelse af projektet.

Lodsejeren blev efterfølgende orienteret om Miljøstyrelsens udtalelse, og i november meddelte han så Ikast-Brande Kommune, at han havde afhændet ejendommen, når en udstykning ikke var mulig.

Køber af grunden er ejendomsmægler Morten Bak og hans hustru, Cathrine Margrethe Pedersen. Til avisen oplyser Morten Bak, at ægteparret ikke har planer om at udstykke grunden, men at de påtænker at benytte ejendommen til dens oprindelige formål som landbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Danmark

Liveblog: Tre gange flere end normalt meldte sig ledig fredag

Annonce