Annonce
Erhverv

Udstillere klar til at sagsøge messe: - Det er det største fupnummer i nyere tid

Der kom ikke i nærheden af de forventede 20.000 besøgende på livsstilsmessen i Hedensted i forrige weekend, og messeudstillerne føler sig snydt. Dels fordi lokationen blev flyttet fra DGI-huset i Vejle til Dungs i Hedensted, dels fordi de ikke fik den markedsføring, de var blevet stillet i udsigt. Folkebladet er i besiddelse af en udstiller-kontrakt - udsendt af Medina Docaj, men ikke skrevet under - hvor der står, at messen bliver holdt i DGI-huset, og vi har også dokumentation for, at Milenium Events & Messer vil ?stå for den massive markedsføring, som bl.a. omfatter 200.000 husomdelte messekataloger, 100.000 flyers, radio, aviser og 2000 plakater?.Arkivfoto: Lars Juul
Hedensted - 200.000 husomdelte messekataloger, 100.000 flyers, radio, aviser og 2000 plakater.

Det var, hvad udstillerne blev stillet i udsigt op til den stjernebesatte livsstilsmesse i Hedensted forrige weekend.

Med løfter om "massiv markedsføring" og en udtalt forventning om over 20.000 besøgende lykkedes det arrangør Milenium Events & Messer ved Medina Docaj at få omkring 60 forretningsdrivende til at købe en stand på messen.

Virkeligheden kunne desværre langt fra leve op til forventningerne.

Ifølge Folkebaldets oplysninger har ingen i Hedensted-området modtaget messekataloger eller flyers, annoncering i de lokale aviser udeblev, og det samme gjorde de besøgende. Billetkontrolløren anslog sidst på søndagen, at der havde været et sted mellem 700 og 800 besøgende på messen i hele weekenden, og mange har efterfølgende skrevet på Facebook, at de slet ikke var klar over, at der var livsstils-messe i Hedensted.
Det var nemt at komme i kontakt med Medina Docaj op til og under livsstilsmessen i Hedensted, da Folkebladet snakkede i telefon med hende adskillige gange. Siden har hun dog ikke taget sin telefon, når avisen har ringet, og hun har ikke reageret på beskeder.Arkivfoto: Lars juul

Vil have pengene tilbage

Og det er netop den manglende markedsføring, der nu får udstillerne til at samle sig om et søgsmål mod Milenium Events & Messer.

- Vi fik jo slet, slet ikke det, vi var blevet lovet. Messen er overhovedet ikke blevet markedsført, og det er årsagen til de manglende besøgende. Jeg har selv skrevet en klage til arrangøren, og jeg er på vej til at gøre det samme på vegne af mange af de andre udstillere. Vi vil gerne have i hvert fald halvdelen af de penge, vi har brugt på vores stande, tilbage, siger en af udstillerne, Vagn Christensen, der har en forretning i Horsens.

Standlejen kostede som udgangspunkt 595 kr. pr. kvadratmeter, men der er flere omkostninger end standene, når man tager på messe.

- Der er transport og løn til de ansatte. Vi udstillere har skrevet lidt sammen bagefter, og vi regner med tilsammen at have brugt mellem en og halvanden million kroner på at være på messe. Det får vi selvfølgelig ikke igen, men i virkeligheden handler det heller ikke om penge. Det er princippet. Vi er blevet snydt, og det vil vi ikke bare finde os i, siger Vagn Christensen.
Plakaterne, der reklamerer for livsstilsmessen, hænger stadig i lygtepælene i Hedensted. Selvom de reklamerer med fire danske top-musiknavne, var de tilsyneladende ikke nok til at lokke folk til.Foto: Camilla Bo Krefeld

Blev lovet DGI Huset

Helle Nielsen med butik i Aarhus er en af de andre udstillere, som føler sig taget ved næsen.

Hun fik en kontrakt på, at messen skulle holdes i DGI Huset i Vejle, men det blev den som bekendt ikke.

- Jeg vidste slet ikke, at messen var flyttet, og jeg mødte op et forkert sted, så der er i hvert fald tale om kontraktbrud, muligvis bedrageri. Jeg har skrevet til arrangøren, at jeg vil have mine penge tilbage, og jeg er også klar til at skrive under på et fælles søgsmål, siger Helle Nielsen, der desuden overvejer en politianmeldelse.

Anne Hansen med butik på Sjælland havde også fået en kontrakt på DGI-huset, og hun er heller ikke tilfreds med arrangementet.

- Det er ikke o.k. at flytte fra DGI Huset til nogle beskidte fabrikshaller, og der er mange andre ting, der ikke var i orden. Toiletforholdene var meget kritisable, og der var iskoldt i hallen. Desuden var der flere ting, jeg var blevet lovet i kontrakten, som ikke blev opfyldt, blandt andet to gange 30 minutter på scenen. Jeg føler mig til grin for mine penge, og jeg mener, vi bør få pengene tilbage, siger Anne Hansen.
Der kom ikke i nærheden af de forventede 20.000 besøgende på livsstilsmessen i Hedensted i forrige weekend, og messeudstillerne føler sig snydt. Dels fordi lokationen blev flyttet fra DGI-huset i Vejle til Dungs i Hedensted, dels fordi de ikke fik den markedsføring, de var blevet stillet i udsigt. Folkebladet er i besiddelse af en udstiller-kontrakt - udsendt af Medina Docaj, men ikke skrevet under - hvor der står, at messen bliver holdt i DGI-huset, og vi har også dokumentation for, at Milenium Events & Messer vil ?stå for den massive markedsføring, som bl.a. omfatter 200.000 husomdelte messekataloger, 100.000 flyers, radio, aviser og 2000 plakater?. Arkivfoto: Lars Juul

En advarsel til andre

Lige nu er messeudstillerne i gang med at brygge en klage sammen, som de i fællesskab vil sende til arrangøren.

- Jeg har 40 mailadresser på andre udstillere, og indtil videre har jeg fået svar fra halvdelen, som alle bakker op om et søgsmål. Vi er enige om, at det er det største fupnummer i nyere tid, og det skal stoppes, så andre ikke ryger i samme fælde, siger Vagn Christensen, der sammen med Anne-Mette Moberg, der har butik i Vejle, er primus motor i at formulere en klage.

- Vi er rigtig vrede over det, vi er blevet udsat for, og vi klager både til forbrugerombudsmanden og til arrangøren, siger Anne-Mette Moberg.

De mails, som messeudstillerne hver især har sendt til Medina Docaj og Milenium Events & Messer, har de ikke fået svar på endnu.

- Arrangøren er vist gået i flyverskjul, for der bliver hverken svaret på hverken mails eller telefonopkald. Jeg ved heller ikke, om jeg forventer at få noget ud af vores klage, men jeg synes, vi er nødt til at forsøge. Ved at stå sammen kan vi måske få lukket det useriøse foretagende, siger Vagn Christensen.

Arrangør svarer ikke

Folkebladet har gentagne gange forsøgt at få kontakt til Medina Docaj, men hun svarer ikke på vores telefonopkald.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce