Annonce
Sport

Udspil fra regeringen åbner for tilskuere til Superligaen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Et udspil fra regeringen lægger op til, at der fra 8. juni kan samles 500 personer til superligakampe.
Annonce

Superligaen er i gang igen efter coronapausen, men uden tilskuere på tribunerne. Men måske kan der være udsigt til at få liv på tribunerne inden for en kort periode.

Det lægger regeringen op til i et udspil til partilderne for yderligere genåbning af Danmark, der skal træde i kraft 8. juni.

Ifølge udspillet, som Ritzau er i besiddelse af, lægger regeringen op til en harmonisering af undtagelserne i forbindelse med arrangementer med siddende publikum.

- Harmoniseringen betyder, at det også vil være muligt at holde fx en konference med siddende deltagere eller lignende, samt at idrætten, fx superligaklubberne, kan samle op til 500 personer til kampene, hvor tilskuerne sidder ned, lyder det i udspillet.

Ifølge Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, vil tilladelse til 500 personer på stadion ikke gøre den store forskel for klubberne.

- Hvis vi får mulighed for at lukke op med 500 personer, er vi glade for at have muligheden for at demonstrere, at vi forsvarligt kan bringe tilskuere på stadion. Men skal det gøre en forskel for fodbolden, skal vi op i nogle helt andre muligheder, siger han til Ritzau.

Spørgsmål: Hvad er "helt andre muligheder" helt konkret?

- Det er væsentligt for os, at vi fra den kommende sæson kan operere med noget, der ligner fuld kapacitet. Og ellers en meget betydelig kapacitet i de enkelte sektioner på stadion. Eventuelt forbundet med afstandskrav.

Han er ikke bekymret for, om følelsesudbrud og jubel ved eksempelvis scoringer kan skabe en uhensigtsmæssig adfærd på lægterne.

- Vi ved jo ikke, hvordan folk reagerer. Der har været en betydelig adfærdsændring. Men vi kan sætte kontrollerede forhold op omkring hele tilskuerrækken, siger direktøren.

Det indebærer blandt andet, at tilskuere skal oplyse om symptomer ved billetkøb, at tilskuere møder på forskellige tidspunkter for at undgå store menneskemængder, og at folk generelt skal holdes adskilt på stadion.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

AC Horsens er fortsat uden Lumb

Horsens

Huscompagniet vil børsnoteres: Efter årrække med solid vækst er vi klar til næste skridt på rejsen

Østjylland

Virolog om smitte blandt sejlere: - Derfor skal vi have forsamlingsforbud ned under 50

Annonce