Annonce
Horsens

Erstatning for forældreintra kommer først til påske: Udskydelse af Aula kommer til at koste

Oprindeligt var det planen, at alle folkeskoler skulle have udskiftet it-systemet Skoleintra - også kendt som Forældreintra - med Aula. Den nye deadline hedder i uge 43. Horsens vælger at udskylde implementeringen også selvom det måske kommer til at koste. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Aula, som skal erstatte skoleintra og forældreintra, skulle efter planen gå i luften i uge 43. Det har Horsens nu udskudt til påske, og den udskydelse kan koste dyrt.
Annonce

Horsens: Det kommer ikke til at koste 250.000 kroner at udskyde Aula i Horsens. Det slår Kaspar Hro Kragh Jensen, projektleder for Aula i Horsens fast.

Prisen kom frem, da Kommunernes it-fællesskab Kombit fredag meldte ud, at de fire kommuner, herunder Horsens, som har valgt at udskyde implementeringen Aula, kan forvente ekstraudgifter på op til en kvart million. Men det tal dækker over langt flere ydelser, end Horsens vil gøre brug af.

- Vi kommer ikke i nærheden af 250.000, og vi er i gang med at snakke med Kombit om, hvad der er indeholdt i de 250.000 kroner, siger Kaspar Hro Kragh Jensen og fortsætter:

- De 250.000 er taget ud af en sammenhæng og dækker over rigtig mange services og ydelser, de tilbyder. Prisen er derfor et estimat, som er afhængig af, hvilke ydelser vi vælger at gøre brug af, og vi vil godt have lov at vælge, hvad vi har brug for.

Annonce

Overførsel af data koster

Kaspar Hro Kragh Jensen har ikke umiddelbart et bud på, hvor mange penge det kommer til at koste Horsens kommune at udskyde implementeringen, men det, der kommer til at koste, er den såkaldte datamigrering. Altså at flytte de enkelte elevers data fra det ene system til det andet. Men den omkostning havde kommunen regnet med.

- Vi har fået samme notat, men prisen dækker en masse ydelser, support og services, og så den her datamigrering. Og prisen for den var en del af vurderingen. Da vi valgte et senere ibrugtagningstidspunkt, vidste vi godt, at der ville være omkostninger til datamigrering, og det var en del af beslutningsgrundlaget.

Den øgede pris skyldes, at Horsens på grund af udskydelsen ikke skal have flyttet data samtidig med alle de andre skoler.

- Dataene skal gerne lande på det rigtige barn, og den øvelse skal vi have gjort på Horsens' skoler på et senere tidspunkt end uge 43, hvor den ellers var indeholdt i projektet, når alle kører samtidig, forklarer Kaspar Hro Kragh Jensen.

Annonce

Udskydelsen står ved magt

En god håndfuld kommuner havde inden udsigten til en regning på 250.000 kroner valgt at udskyde implementeringen af Aula. Men selvom den kvarte million fik blandt andet Samsø kommune til at trække udskydelsen i land, står Kaspar Hro Kragh Jensen fast på, at Aula først til implementeres til påske i Horsens.

- Alt vender tilbage til, at vi af hensyn til medarbejderne har valgt at udsætte ibrugtagning til påske. De 90 superbrugere skal have opfølgende uddannelse, så de kan gå ud og uddanne de øvrige 1200 medarbejdere, så vi kan komme godt i gang med aula. Derfor holder vi fast i udsættelsen, men regner ikke med, at regningen bliver på de 250.000. Vi er i dialog med kombit omkring prisen og forventer at lande fornuftigt sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce