Annonce
Annoncørbetalt indhold

Udskift dine egne vinduer og spar 20.000 kroner

Nye vinduer er en investering, som typisk tjener sig selv ind hen over en årrække. Det er dog ikke unormalt, at det koster minimum 20.000 kroner i løn til håndværkerne alene, når man skal have nye vinduer, hvilket er med til at øge det samlede pris på renoveringen betragteligt.

Hvis dit hus trænger til nye vinduer, så har du måske allerede været i gang med at finde dit rette vinduer, men har du husket at overveje, om du selv kan udskifte vinduerne i din bolig? Det er faktisk overraskende enkelt selv at montere nye vinduer – der er blot en række ting, som du skal være opmærksom på. Med andre ord er det på ingen måde et håbløst projekt, hvis du har hænderne skruet nogenlunde rigtigt på.

Herunder kan du lære mere om montering af nye vinduer. På den måde kan du selv vurdere, om det er et projekt, som du har lyst til at kaste dig over.

Opmåling til nye vinduer

Det er ufatteligt vigtigt, at du er grundig med opmålingen til dine nye vinduer, når de gamle skal udskiftes. Heldigvis er det ikke specielt svært at tage mål til nye vinduer, og du kan finde masser af udførlige guides online. Du skal blot huske at måle flere gange, og derudover skal du også være meget præcis, når du skriver dine mål ned.

Det er især ufatteligt vigtigt, at du er præcis med din opmåling, hvis du skal bestille vinduer i specialmål. Disse vinduer kan nemlig ikke returneres, hvis du skulle have målt forkert, og derfor kan det nemt blive en dyr fornøjelse, hvis du er tvunget til at sælge vinduerne videre med et tab. Opmålingen er ikke nær så kritisk, hvis du blot bestiller vinduer efter standardmål. Her har du nemlig de samme rettigheder i forhold til returneringer, som ved andre varer.

Et lille tip i forhold til opmålingen til nye vinduer er at være ekstra opmærksom på forskellen mellem indvendigt og udvendigt karmmål. Disse kan nemt forveksles, men de er ikke den samme ting.

Fjernelses af gamle vinduer

Før du kan montere dine nye vinduer, skal du selvfølgelig fjerne de gamle. Det er heldigvis ikke særlig svært. Det skal blot gøres i den rette rækkefølge.

Først og fremmest skal du fjerne selve vinduer fra rammen. Herefter kan bundlisten saves i stykker, så det er nemt at få selve rammen fjernet fra vindueshullet. Før rammen kan tages ud, er det dog vigtigt, at du får fjernet søm og skruer. Efter dette kan du afmontere vinduets ramme med et koben.

Til sidst kan du fjerne den isolering, som var rundt om det gamle vindue. Det er vigtigt, at du er omhyggelig med at fjerne det hele, så det nye vindue kan være der.

Montering af den nye vinduesramme

Når du skal montere det nye vindue, skal du først og fremmest montere den nye vinduesrammen. Her er det især vigtigt, at du benytter afstandskiler, som du stiller rammen på. Disse kiler skal holde vinduesrammen fast, men derudover skal de også efterlader tilstrækkelig afstand til isolering. Her er det vigtigt, at afstanden mellem rammen og murværket er den samme på alle sider.

I forbindelse med monteringen af vinduesrammen, skal du bruge et vaterpas, så du kan kontrollere at alt sidder optimalt. Herefter kan du montere vinduesrammen med karmskruer, som oftest medfølger, når du køber vinduer. Når du bruger disse skruer, skal du blot følge de medfølgende anvisninger. Nogle vinduesrammer har huller til karmskruer, men ellers plejer man normalt at placere skruerne en syvendedel af karmens højde fra hjørnerne. Det kan dog være nødvendigt at placere ekstra skruer, hvis karmen er mere end 80 cm høj.

Efterisolering omkring vinduerne

Hvis du vil undgå at fugt udefra kan trænge ind, så er det vigtigt, at du er omhyggelig med isoleringen omkring dine nye vinduer. Denne isolering hjælper også med at reducere vinduernes varmetab, hvilket er grunden til, at du først og fremmest skal placere en bagstop i form af isoleringsstrimler af glasuld. Herefter kan du lave fugebånd hele vejen rundt, og til sidst skal der fuges med fugemasse for at gøre det hele tæt.

Du skal være opmærksom på, at fugen skal placeres på trædelen, hvis du har købt træ/alu vinduer. På den måde bevarer vinduet sin naturlige ventilationsevne, og du undgår, at der dannes fugt.

Køb billige vinduer online

Som tidligere nævnt kan du nemt spare 20.000 kroner, hvis du vælger selv at udføre arbejdet. Du skal dog være opmærksom på, at du også kan reducere omkostningerne ved at vælge en billig forhandler, når du skal købe selve vinduerne.

Det er generelt billigere at købe vinduer online, og du behøver ikke bekymre dig om vinduernes kvalitet, hvis du blot vælger en god dansk forhandler. Samtidig er det også nemt at købe vinduer online, for du kan selv tilpasse dem til dine specifikke behov, så du er helt sikker på, at du får de perfekte vinduer.

Hvis du vil vide mere om at købe vinduer online, så kan du finde flere oplysninger her på Sparvinduer.