Annonce
Sport

Udskældt tysker baner vej for ny Chelsea-sejr

Kai Havertz bliver her fældet i feltet af Jordan Pickford. Det efterfølgende straffespark omsatte Jorginho til 2-0. Foto: John Sibley/Reuters
Kai Havertz var involveret i begge Chelseas scoringer og fik også annulleret et mål i 2-0-sejren over Everton.

Managerskiftet fra engelske Frank Lampard til tyske Thomas Tuchel i slutningen af januar ser ud til at gavne det offensive stjerneskud Kai Havertz.

Den unge tysker har ellers haft svært ved at leve op til sit prisskilt på næsten 600 millioner kroner, da han blev hentet i Leverkusen i sommer, men mandag aften viste han prøver på sin store fodboldkunnen.

Havertz var således en central spiller i begge Chelseas scoringer i 2-0-sejren over Everton.

Han stod bag afslutningen på kampens første mål, som godt nok endte med at være et selvmål efter en afretning af Evertons Ben Godfrey.

Ved 2-0-målet fremtvang Havertz et straffespark, som holdkammeraten Jorginho omsatte.

Derudover fik den allestedsnærværende tyske kreatør også annulleret et mål, fordi han kort inden sin scoring brugte armen til at få kontrol over bolden.

21-årige Havertz står derfor fortsat kun noteret for et enkelt mål i Englands bedste fodboldrække.

Thomas Tuchel roser sin unge landsmand efter kampen.

- Jeg er meget tilfreds med Kais indsats. Vi viste ham tillid, og det udnyttede han. Han er en spiller, som har alle forudsætninger for at være dominerende i vores offensive, og det tog han et skridt hen mod at være, siger Tuchel.

Everton-lejren bør ikke have de store indvendinger mod mandagens Chelsea-sejr, da hjemmeholdet dominerede størstedelen af opgøret og skabte de fleste og største chancer.

Det var kun få gange, at Everton lykkedes med at skabe uro i Chelseas forsvar, hvor danske Andreas Christensen var med til at gøre en god figur gennem samtlige 90 minutter.

Mandagens sejr kan vise sig at være vital i Chelseas bestræbelser på at kvalificere sig til Champions League i næste sæson via en plads i Premier Leagues top-4.

Ved at snuppe tre point mod en direkte konkurrent har Chelsea på fjerdepladsen nu fire point ned til Everton på sjettepladsen.

Mellem dem ligger West Ham, som efter en 2-0-sejr hjemme over Leeds senere mandag aften har to point op til Chelsea.

Både Everton og West Ham har spillet en kamp færre end Chelsea.

/ritzau/

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce