Annonce
Horsens

Farvel Forældreintra: Ny og nemmere platform tager over til sommer

Efter sommerferien er SkoleIntra en saga blot, det gamel system erstattes af det nye Aula. Arkivfoto
Efter sommerferien er der ikke længere noget, der hedder Forældreintra. I stedet skal alle forældre i Horsens - og resten af landet - nu til at vænne sig til at kommunikere igennem "Aula".

Horsens: Den velkendte og til tider udskældte platform til kommunikation mellem skole og forældre, Forældreintra, bliver 1. august skiftet ud med det helt nye Aula. En kommunikationsplatform som skal gøre det lettere at finde hoved og hale i beskederne fra skolen.

Det er i hvert fald målet, hvis man spørger projektleder på Aula-projektet i Horsens Kommune, Kaspar Kragh.

- Det er et stort projekt, som involverer 1200 medarbejdere på skolerne og over 11.000 forældrepar. Jeg forventer, at det bliver taget godt imod. Der er ingen tvivl om, at forældrene vil opleve det som en klarere og mere tydelig kommunikation, som er nemmere at overskue, lyder det fra Kaspar Kragh, der understreger:

- Indholdet på siden ændrer sig ikke meget, men det bliver mere tydeligt. Det bliver også muligt i højere grad at vælge til og fra på mængden af information, uden man risikerer at gå glip af vigtige beskeder fra skolen.

Annonce
Indholdet på siden ændrer sig ikke meget, men det bliver mere tydeligt. Det bliver også muligt i højere grad at vælge til og fra på mængden af information, uden man risikerer at gå glip af vigtige beskeder fra skolen.

Kasper Kragh, projektleder

98 kommuner er med

Aula kommer ikke bare til Horsens. Det nye intranet bliver implementeret på skoler i alle landets kommuner, og det vil betyde, at forældre, uanset hvilken skole deres børn går på, kommer til at opleve en meget mere ens kommunikation i det nye system, lyder det.

- Skoleintra (modersystemet til Forældreintra, red.) er omkring 20 år gammel software, som har lavet flere 100 knopskydninger. Har du et barn i to forskellige klasser, kan man opleve, at lærerne bruger det forskelligt. En besked kan komme som både en note i en kontaktbog eller som et helt opslag, men med Aula vil forældrene opleve, det bliver nemmere at overskue.

- Overordnet handler det om, at forældrene skal kunne se forskel på, om det er en besked, de skal forholde sig til og svare på, eller bare generel information.

Det handler om børnene

Lige nu er kommunen i gang med at uddanne 85 superbrugere, som efter påske går i gang med at videreuddanne deres kolleger rundt omkring på de forskellige skoler og i forvaltningen. Dermed er Aula klar til at blive rullet ud efter sommerferien, for selvom platformen er landsdækkende, er det den enkelte kommune selv, som skal finde ud af, hvordan de vil bruge Aula i hverdagen.

- Alle kommuner har selv ansvaret for at få det implementeret på skolerne. Lærerne er professionelle kommunikatorer og dem, som kender deres målgruppe bedst, så vi er ikke ude og diktere, hvordan lærerne skal kommunikere. Men ved hjælp af Aula bliver det nemmere for forældrene at deltage i kommunikationen, lyder det fra Kasper Kragh, som understreger, at i sidste ende handler det jo om børnene.

- Når vi får en bedre kommunikation mellem skole og hjem, kommer der også større fokus på børnene og børnenes tarv. Og vi er meget optaget af, hvordan Aula kan understøtte arbejdet med børnene.

Projektlederen ser frem til at komme i gang med Aula, men han ved også godt, at stor en forandring nok vil kræve noget tilvænning.

- Det er klart, der vil være nogle fejlrettelser og ønsker til tilføjelser. Lige nu lærer vi blandt andet af Odder og Aarhus, som er pilotkommuner og allerede i gang. Men det er superspændende at arbejde med så stort et projekt med så mange brugere og deltagere, og jeg er rigtig spændt på at skulle tage Aula i brug, både når det møder lærerne, og når det skal ud til forældrene.

Aula erstatter endeligt SkoleIntra 1. august.

Aula

  • Aula rulles ud til alle skoler i Horsens kommune hen over forsommeren og skal endeligt tages i brug pr. 1. august.
  • Fra maj 2020 kommer de horsensianske daginstitutioner også med i projektet.
  • Aula er en del af Brugerportalsinitiativet, der også omfatter MinUddannelse som læringsplatform i Horsens Kommune – MinUddannelse fortsætter, og udvalgt indhold herfra vil blive vist i Aula, så overblikket bliver større.
  • Med mere end to millioner brugere, når Aula anvendes i både skole og dagtilbud over hele landet, vil det være en af de største it-løsninger i Danmark målt på antallet af brugere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce