Annonce
Horsens

Farvel Forældreintra: Ny og nemmere platform tager over til sommer

Efter sommerferien er SkoleIntra en saga blot, det gamel system erstattes af det nye Aula. Arkivfoto
Efter sommerferien er der ikke længere noget, der hedder Forældreintra. I stedet skal alle forældre i Horsens - og resten af landet - nu til at vænne sig til at kommunikere igennem "Aula".
Annonce

Horsens: Den velkendte og til tider udskældte platform til kommunikation mellem skole og forældre, Forældreintra, bliver 1. august skiftet ud med det helt nye Aula. En kommunikationsplatform som skal gøre det lettere at finde hoved og hale i beskederne fra skolen.

Det er i hvert fald målet, hvis man spørger projektleder på Aula-projektet i Horsens Kommune, Kaspar Kragh.

- Det er et stort projekt, som involverer 1200 medarbejdere på skolerne og over 11.000 forældrepar. Jeg forventer, at det bliver taget godt imod. Der er ingen tvivl om, at forældrene vil opleve det som en klarere og mere tydelig kommunikation, som er nemmere at overskue, lyder det fra Kaspar Kragh, der understreger:

- Indholdet på siden ændrer sig ikke meget, men det bliver mere tydeligt. Det bliver også muligt i højere grad at vælge til og fra på mængden af information, uden man risikerer at gå glip af vigtige beskeder fra skolen.

Indholdet på siden ændrer sig ikke meget, men det bliver mere tydeligt. Det bliver også muligt i højere grad at vælge til og fra på mængden af information, uden man risikerer at gå glip af vigtige beskeder fra skolen.

Kasper Kragh, projektleder

Annonce

98 kommuner er med

Aula kommer ikke bare til Horsens. Det nye intranet bliver implementeret på skoler i alle landets kommuner, og det vil betyde, at forældre, uanset hvilken skole deres børn går på, kommer til at opleve en meget mere ens kommunikation i det nye system, lyder det.

- Skoleintra (modersystemet til Forældreintra, red.) er omkring 20 år gammel software, som har lavet flere 100 knopskydninger. Har du et barn i to forskellige klasser, kan man opleve, at lærerne bruger det forskelligt. En besked kan komme som både en note i en kontaktbog eller som et helt opslag, men med Aula vil forældrene opleve, det bliver nemmere at overskue.

- Overordnet handler det om, at forældrene skal kunne se forskel på, om det er en besked, de skal forholde sig til og svare på, eller bare generel information.

Annonce

Det handler om børnene

Lige nu er kommunen i gang med at uddanne 85 superbrugere, som efter påske går i gang med at videreuddanne deres kolleger rundt omkring på de forskellige skoler og i forvaltningen. Dermed er Aula klar til at blive rullet ud efter sommerferien, for selvom platformen er landsdækkende, er det den enkelte kommune selv, som skal finde ud af, hvordan de vil bruge Aula i hverdagen.

- Alle kommuner har selv ansvaret for at få det implementeret på skolerne. Lærerne er professionelle kommunikatorer og dem, som kender deres målgruppe bedst, så vi er ikke ude og diktere, hvordan lærerne skal kommunikere. Men ved hjælp af Aula bliver det nemmere for forældrene at deltage i kommunikationen, lyder det fra Kasper Kragh, som understreger, at i sidste ende handler det jo om børnene.

- Når vi får en bedre kommunikation mellem skole og hjem, kommer der også større fokus på børnene og børnenes tarv. Og vi er meget optaget af, hvordan Aula kan understøtte arbejdet med børnene.

Projektlederen ser frem til at komme i gang med Aula, men han ved også godt, at stor en forandring nok vil kræve noget tilvænning.

- Det er klart, der vil være nogle fejlrettelser og ønsker til tilføjelser. Lige nu lærer vi blandt andet af Odder og Aarhus, som er pilotkommuner og allerede i gang. Men det er superspændende at arbejde med så stort et projekt med så mange brugere og deltagere, og jeg er rigtig spændt på at skulle tage Aula i brug, både når det møder lærerne, og når det skal ud til forældrene.

Aula erstatter endeligt SkoleIntra 1. august.

Aula

  • Aula rulles ud til alle skoler i Horsens kommune hen over forsommeren og skal endeligt tages i brug pr. 1. august.
  • Fra maj 2020 kommer de horsensianske daginstitutioner også med i projektet.
  • Aula er en del af Brugerportalsinitiativet, der også omfatter MinUddannelse som læringsplatform i Horsens Kommune – MinUddannelse fortsætter, og udvalgt indhold herfra vil blive vist i Aula, så overblikket bliver større.
  • Med mere end to millioner brugere, når Aula anvendes i både skole og dagtilbud over hele landet, vil det være en af de største it-løsninger i Danmark målt på antallet af brugere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce