Annonce
Horsens

Udsigt til flere biler: Her er borgerne bekymret over mere trafik

Krydset mellem Langmarksvej (billedet) og Sundvej laves om, så trafikken automatisk føres ad Langmarksvej, mens man skal trække over i en svingbane for at komme ind på Sundvej. Foto: Søren Alwan
Annonce
horsens - En nylig varslet trafikplan for Horsens Kommune udpeger Langmarksvej som en central del af en ny ringvej, der skal lette trafiktrykket fra midtbyen.

Som følge deraf vil Langmarksvej blive mere trafikeret end i dag, og udsigten til flere biler på vejen bliver mødt med forbehold blandt mange af de beboere i området, som avisen mødte på gaden søndag eftermiddag.

En af dem er Helle Warthoe, der bor på Nordlystvej, som er en sidegade til Langmarksvej. Her er der allerede rigeligt med trafik, mener hun.

- Der er mange, der kører rigtig stærkt på vej op til Forum, og der er begyndt at komme flere små børn på vores vej, så det er problematisk, siger Helle Warthoe.
Helle Warthoe var på søndagsgåtur med sin datter og deres to hunde. Fremover vil gåturene foregå på en væsentligt mere trafikeret vej. Foto: Søren Alwan
Annonce

Lav bump på vejene

Hun er derfor spændt på, hvilke af Langmarksvejs sidegader kommunen vil lukke af som led i trafikplanen, og hvilke der skal tage imod mere trafik end i dag.

- Vi er selvfølgelig nødt til at følge med udviklingen, men jeg synes, kommunen skal tænke på at lave nogle vejbump eller lignende på sidegaderne, så hastigheden ikke bliver for høj, siger Helle Warthoe.

Områdets børn ligger også Tove Mose på sinde. Hun bor på Flintebakken og bliver derved nabo til ringvejen, der skal lede bilisterne fra Langmarksvej mod Vestergade og Schüttesvej.

- Jeg synes, det er en dårlig idé, når man tænker på, at vi har en skole lige ud til vejen og Forum Horsens, som der er masser af børn og unge, der bruger, siger hun.

Samme melding kommer fra en af Forum Horsens' naboer, Sonja Jensen.

- Jeg har efterhånden boet her i mange år, og der er rigelig trafik heroppe allerede, lød det, da avisen mødte hende på en gåtur hen ad Langmarksvej.

Den ny ringvej

Den indre ringvej i Horsens skal efter planen fungere sådan, at trafikken ledes fra Sundvej og mod Langmarksvej - frem for mod midtbyen - og videre mod Vestergade og Schüttesvej.

Formålet er at gøre vejene mere fremkommelige og få trafikken til at glide lettere.

Der er afsat 55 mio. kr. til projektet, der efter planen skal gennemføres i 2017-2019.

Projektet er en del af en større trafikplan - Trafik 2030 - der omfatter forbedringer for trafikken i store dele af byen.

Helene Andersen (t.v.) og Natalie Albers byder trafikplanen velkommen, da de som cyklister er godt trætte af den tætte trafik i midtbyen.Foto: Søren Alwan
Annonce

Godt for cyklisterne

Anderledes positivt bliver planerne modtaget af veninderne Natalie Albers og Helene Andersen.

De bor begge på Kollegievænget nær den del af Sundvej, hvorfra ringvejen skal starte, og de ser frem til færre biler i midtbyen.

- Det lyder rigtig godt, for klokken fire om eftermiddagen er der så meget myldertrafik, at det er lige før, der er biler på cykelstierne. Det er rent kaos, siger Natalie Albers.

- Ja, det er ikke særlig rart, når man kommer på cykel, medgiver Helene Andersen.

- Der ser jo uheld nærmest hverdag, og man skal se sig godt for for ikke at blive kørt ned, siger Natalie Albers.
Sonja Jensen har ikke meget til overs for kommunens nye trafikplaner. - De laver hele tiden om på tingene, siger hun. Foto: Søren Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce