Annonce
Odder

Udsigt til bedre bemanding på Odder Politistation

Ifølge det nye politiforlig skal der ansættes flere betjente på de små lokalpolitistationer. Blandt andet i Odder. Foto: Joachim Voss 
Odder blandt de 20 byer, som med politiforliget får en nærpolitistation med mindst fem ansatte.

Odder: Det politiforlig, som regeringen tirsdag indgik med Dansk Folkeparti, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Nye Borgerlige kommer formentlig også til at smitte af i Odder.

Onsdag formiddag oplyser politidirektør Kirsten Dyrman Nielsen fra Østjyllands Politi, at man er i fuld gang med at nærlæse aftalen og afholde møder med de relevante parter. Her bliver det drøftet, hvad de enkelte punkter betyder for politikredsen.

- Men det er rigtig positivt, at politiet bliver tilført flere ressourcer, og at det lokale politiarbejde bliver styrket, så vi kan komme endnu tættere på borgerne. Men det er endnu for tidligt at kommentere på konkrete tiltag, som vi ikke kender detaljerne i endnu, siger hun.

Annonce

Flere betjente

Sikkert er det ifølge forliget dog, at Odder er blandt de 20 byer, som får en såkaldt nærpolitistation.

Mens nogle af de 20 byer i dag slet ikke har en politistation, har Østjyllands Politi i en årrække haft en lille lokalstation på Rådhusgade i Odder. Her har tre betjente arbejdsplads, når de altså ikke er på vagt i Aarhus. Den ugentlige åbningstid er kun ganske få timer.

Det bliver anderledes med den nye reform, hvor de nye nærpolitistationer som minimum skal være åben 15 timer om ugen, og som minimum skal være arbejdsplads for fem betjente. Derfor skal der på landsplan ansættes 115 nye lokalbetjente, som skal sikre, at politiet kommer tættere på borgerne og har bedre indblik i det lokale miljø.

Annonce

Glad borgmester

Borgmester Uffe Jensen (V) hilser styrkelsen af nærpolitiet i Odder velkommen.

- Jeg har endnu ikke nærlæst forliget, men alene det faktum, at vi får flere betjente og længere åbningstid, gør mig glad. Det vil med sikkerhed styrke det gode samarbejde, som vi i forvejen har med vores lokale betjente, siger borgmesteren, der håber, at Odder Kommune med bedre politibemanding for eksempel kan styrke det såkaldte SSP-samarbejde.


Alene det faktum, at vi får flere betjente og længere åbningstid, gør mig glad.

Uffe Jensen, borgmester


- I det hele taget ser jeg frem til, at vi kommer til at se mere til politiet i Odder. Jeg kan ikke huske antallet af for eksempelvis anmeldelser i Odder, men jeg ved, at vi ligger lavt i  sammenlignet med de andre nabokommuner til Aarhus. Sådan skal det gerne fortsætte, siger venstreborgmesteren, der er uforstående overfor, hvorfor han parti ikke er med i forliget.

Med i forliget er til gengæld Det Konservative Folkeparti, hvorfra det lyder fra medlem af Folketinget Mona Juul:

- Det er en rigtig god aftale for Odder og omegn. Med en nærpolitistation er vores dygtige betjente synlige i gadebilledet, og de vil have et godt kendskab til det lokale miljø. Det skaber tryghed for borgerne og forhindrer kriminalitet. Så det bliver markant sværere for dem, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, siger folketingsmedlemmet, som er valgt i Østjyllands Storkreds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce