Annonce
Horsens

Udsatte borgere får stadig hjælp, men video og telefon afløser direkte menneskelig kontakt

I stedet for at komme på Væksthuset, som er lukket i kampen mod coronasmitte, har brugerne mulighed for at ringe til nogle af de medarbejdere, de kender i forvejen. Arkivfoto: Martin Ravn
Udsatte borgere, som får specialvejledning fra kommunen, får stadig hjælp og vejledning, men det foregår i højere grad via video og telefon.

Horsens: Virtuel rådgivning og daglig telefonisk kontakt. Det er en anderledes hverdag, mange af os lever med i dag i stedet for fysisk besøg. Det gælder også de særligt udsatte og psykisk sårbare borgere, der får vejledning og støtte i Horsens Kommune.

Det er for eksempel borgere med et varigt fysisk eller psykisk handicap, udviklingshæmmede eller borgere med en psykisk lidelse, som Horsens Kommune ifølge en pressemeddelelse har særligt stort fokus på i denne tid.

- Ud fra en konkret, individuel vurdering er der nogle borgere, der i stedet for de hjemmebesøg, de plejer at få, nu får daglig virtuel rådgivning eller telefonisk kontakt. Og så er der nogle borgere, der stadig får hjemmebesøg, som de plejer, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Sådan laves der daglige vurderinger, så et telefonopkald kan følges op med et hjemmebesøg på dagen, hvis det skønnes nødvendigt.

Kan ringe til kendte medarbejdere

Møde- og aktivitetssteder for særligt sårbare borgere er lukket i kampen for at mindske spredningen af smitte med coronavirus. Det gælder for eksempel Islandsvej Dagcenter, Værestedet Væksthuset og aktivitets- og samværstilbuddet Amalie.

Nogle af medarbejderne fra Islandsvej Dagcenter arbejder nu ude på kommunens botilbud, hvor de sørger for aktiviteter med borgerne, mens kontakten til hjemmeboende holdes tæt over telefonen.

Borgere, der normalt kommer i Væksthuset, har fået et nummer til en telefonlinje, hvor de kan tale med en af de medarbejdere, de kender. Her er også i nogle tilfælde blevet arrangeret gåture i det fri to og to.

- Det samarbejde, der er på tværs af de forskellige tilbud, og den fleksibilitet og kreativitet, der har været hos medarbejderne for at finde på gode og tilgængelige løsninger for borgerne, er helt utrolig. Jeg vil gerne give en stor, stor ros til alle vores medarbejdere, der hjælper til, for at det her kan lykkes, siger Peter Sørensen i pressemeddelelsen.

Borgmesteren understreger, at det hele tiden vurderes, om nogle borgeres behov ændrer sig, så man hurtigt kan sætte ind, hvis det er tilfældet.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce