Annonce
Horsens

Udsatte borgere får stadig hjælp, men video og telefon afløser direkte menneskelig kontakt

I stedet for at komme på Væksthuset, som er lukket i kampen mod coronasmitte, har brugerne mulighed for at ringe til nogle af de medarbejdere, de kender i forvejen. Arkivfoto: Martin Ravn
Udsatte borgere, som får specialvejledning fra kommunen, får stadig hjælp og vejledning, men det foregår i højere grad via video og telefon.

Horsens: Virtuel rådgivning og daglig telefonisk kontakt. Det er en anderledes hverdag, mange af os lever med i dag i stedet for fysisk besøg. Det gælder også de særligt udsatte og psykisk sårbare borgere, der får vejledning og støtte i Horsens Kommune.

Det er for eksempel borgere med et varigt fysisk eller psykisk handicap, udviklingshæmmede eller borgere med en psykisk lidelse, som Horsens Kommune ifølge en pressemeddelelse har særligt stort fokus på i denne tid.

- Ud fra en konkret, individuel vurdering er der nogle borgere, der i stedet for de hjemmebesøg, de plejer at få, nu får daglig virtuel rådgivning eller telefonisk kontakt. Og så er der nogle borgere, der stadig får hjemmebesøg, som de plejer, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Sådan laves der daglige vurderinger, så et telefonopkald kan følges op med et hjemmebesøg på dagen, hvis det skønnes nødvendigt.

Annonce

Kan ringe til kendte medarbejdere

Møde- og aktivitetssteder for særligt sårbare borgere er lukket i kampen for at mindske spredningen af smitte med coronavirus. Det gælder for eksempel Islandsvej Dagcenter, Værestedet Væksthuset og aktivitets- og samværstilbuddet Amalie.

Nogle af medarbejderne fra Islandsvej Dagcenter arbejder nu ude på kommunens botilbud, hvor de sørger for aktiviteter med borgerne, mens kontakten til hjemmeboende holdes tæt over telefonen.

Borgere, der normalt kommer i Væksthuset, har fået et nummer til en telefonlinje, hvor de kan tale med en af de medarbejdere, de kender. Her er også i nogle tilfælde blevet arrangeret gåture i det fri to og to.

- Det samarbejde, der er på tværs af de forskellige tilbud, og den fleksibilitet og kreativitet, der har været hos medarbejderne for at finde på gode og tilgængelige løsninger for borgerne, er helt utrolig. Jeg vil gerne give en stor, stor ros til alle vores medarbejdere, der hjælper til, for at det her kan lykkes, siger Peter Sørensen i pressemeddelelsen.

Borgmesteren understreger, at det hele tiden vurderes, om nogle borgeres behov ændrer sig, så man hurtigt kan sætte ind, hvis det er tilfældet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce