Annonce
Horsens

Udpluk fra EU-debatten: Det sagde kandidaterne

Repræsentanter fra otte politiske partier var onsdag aften samlet ved et debatmøde på Horsens Rådhus forud for valget til EU-Parlamentet 26. maj. Foto: Morten Pape
Annonce

Horsens: De fleste var enige om behovet for at gøre noget ved klodens klimaudfordringer, men derudover var politikerne ved EP-debatmødet på Horsens Rådhus uenige om mange ting.

Læs her et udpluk af, hvad der blev sagt:

Peter Miltersen Sørensen (R)

- Vi skal ikke give EU skylden for noget, EU ikke er skyld i, eksempelvis at vi ikke kan inddrive SU-gæld fra udenlandske studerende. De andre EU-lande har et fælles indkrævningssystem, men det er vi ikke en del af på grund af retsforbeholdet. Så det er Danmarks egen skyld.

Dina Raabjerg (K)

- Vi skal holde op med at klynke over det indre marked, for Danmark er blevet meget rigere af at være i det indre marked. Vores BNP er blevet 100 milliarder kroner højere alene på grund af det indre marked.

Thue Grum-Schwensen (SF)

- Vi er midt i en klimakrise, og hvis ikke vi gør noget, så accelererer det.

Theresa Blegvad (V)

- Det er galimatias, at man kan arbejde i Danmark, lade børnene blive i hjemlandet og så sende børnechecken til hjemlandet. Vi er imod en social union i Venstre.

Anders Vistisen (DF)

- Det er fint, at vi går forrest i forhold til klima i Danmark, men hvis vi ikke får resten af verden med, så hjælper det ingenting.

Jeppe Kofod (S)

- Vi lever i en verden, hvor grådigheden er gået amok. Jeg vil kæmpe for, at de store multinationale firmaer kommer til at betale mere i skat.

Anders Burgaard (LA)

- Atomkraft er CO2-neutralt, og det sikrer energi, når vinden ikke blæser.

Torsten Ringgaard (EL)

- Det er pinligt, at Danmark og Nordkorea er de eneste lande, der ikke tager imod kvoteflygtninge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce