Annonce
Horsens

Udlejning af 72 boliger tæt på sø og skov starter mandag

Brahesbakke består af tre projekter. I venstre halvdel de 12 punkthuse, som Pædagogernes Pension står bag. Til højre i retning af søen bygger Danhaus og Koncepton 30 lejeboliger, og så bygger Domea 40 almene boliger på området nederst til højre i billedet. Foto: Morten Pape
Pædagogernes Pension rykker for første gang ind i Horsens med et byggeprojekt. De første lejligheder i Brahesbakke er klar til indflytning 15. november.
Annonce

Horsens: 72 boliger fordelt på 12 punkthuse skyder i øjeblikket op som det største af tre boligprojekter i Brahesbakke ved Bygholm Sø, og mandag 29. juni sættes udlejningen så i gang.

Det er Pædagogernes Pension, der for første gang rykker ind med et projekt i Horsens.

Etape 1 af byggeriet er med indflytning 15. november, mens etape 2 står klar 1. februar 2021.

Brahesbakke er del af Bygholm Bakker-helhedsplanen fra 2012. Boligerne får indkørsel fra Silkeborgvej og grænser op til allerede bestående boliger på Holger Danskes Vej - adskilt af en grøn kile og bl.a. en gravhøj.

Udlejningen af de nye punkthuse, der både er to, tre og fire etager høje, er lagt i hænderne på Nybolig Projektsalg- og Udlejning Horsens.

- Noget af det bemærkelsesværdige er det store uderum med faldende terræn ned mod skov og sø. Boligerne er ideelt placeret i Bygholm Bakker med den nærmeste placering mod byen og tættest på Bygholm Sø - der kommer ikke noget foran, siger Mette Holst, partner og projektchef i Nybolig Projektsalg- og Udlejning.

Annonce

Liste med 100 interesserede

Ofte er der 100 eller 200 til åbent hus-arrangementer på projekter i størrelser a la Brahesbakke, men den går som bekendt ikke i en coronatid.

- Lige nu laver vi 1:1-fremvisninger i respekt for situationen. Måske laver vi et arrangement eller et forsinket rejsegilde senere, siger Mette Holst, der beretter om solid forhåndsinteresse og en liste med cirka 100 interesserede.


Vi er meget glade for opgaven. Den er meget forskellig fra de projekter, vi har i dag. Vi mangler en pendant til bylejligheder.

Mette Holst, Nybolig Projektsalg- og Udlejning


Én lejlighed står færdig og møbleret til fremvisning.

Medlemmer af Pædagogernes Pension får mulighed for at reservere først.

Annonce

Alternativ til bylejligheder

Etape 1 består af syv punkthuse, etape 2 af fem. Der er stor afstand og forskydning mellem bygningerne, der får altaner i skiftende retninger for hver etage, så der bliver mulighed for udsigt over sø, golfbane, det grønne bælte og/eller gravhøjen.

- Vi er meget glade for opgaven. Den er meget forskellig fra de projekter, vi har i dag. Vi mangler en pendant til bylejligheder, siger Mette Holst.

Pædagogernes Pension står bag 72 boliger fordelt på 12 huse. Etape 1 med syv huse er klar medio november, mens de sidste fem huse er indflytningsklar 1. februar 2021. Foto: Morten Pape

Konkurrencen er hård på markedet for nybyggerier i Horsens, men projektet her skiller sig ud, vurderer hun.

Mette Holst peger på, at boligerne er tæt på motorvej, by og natur og kan være attraktive for blandt andet dem, der kommer til Horsens for første gang.

Brahesbakke

Brahesbakke i det sydøstlige hjørne af Bygholm Bakker kommer til at bestå af i alt 142 boliger.

Pædagogernes Pension står sammen med Kuben Management for 72 bæredygtige lejeboliger fordelt på 12 punkthuse. Dansk Boligbyg står for opførelsen af byggeriet, mens udlejningen er lagt i hænderne på Nybolig Projektsalg.

Brahesbakke er i gang med en såkaldt DGNB-certificering, som vægter miljø, økonomi og sociale forhold lige meget. Grundtanken i DGNB er, at et byggeri eller byområde kun er levedygtigt på lang sigt, hvis disse tre parametre er bæredygtige hver især.

Lejlighederne får to, tre eller fire værelser og bliver i størrelsen 68-101 kvadratmeter.

Den månedlige boligafgift ligger mellem 6950 og 9800 kroner.

Der er lige nu kun adgang til byggepladsen med mægler.

Brahesbakke består af tre forskellige projekter.

Danhaus har som omtalt i Folkebladet forleden netop solgt 30 rækkehuse til Koncenton med overdragelse i juli og indflytning fra 10. august. Også her er der tale om lejeboliger.

Desuden har Domea et projekt med 40 almene familieboliger fordelt på syv bygninger.

Området Bygholm Bakker bliver en helt ny bydel i Horsens med dagligvarebutik, børnehave etc. på vej.

Åbent hus-arrangementer går ikke i en coronatid, så fremvisning foregår blandt andet i denne færdigmøblerede prøvelejlighed. Foto: Lars Reese/Nybolig
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tilde blev trukket efter scooter og døde af kvæstelserne: - Hun var lyspunktet i min svigerfars liv

Annonce