Annonce
Læserbrev

Udendørs aktiviteter. Tre gode forslag til Odder Kommune

Ved at rydde det meste vil der åbne sig en plads med en enestående udsigt til Mols Bjerge, Hjelm, Samsø, Tunø og Alrø 30 km væk.

Læserbrev: Odder Kommune vokser, hvilket er glædeligt. Samtidig stiger borgernes ønsker til bl.a. udendørs aktiviteter.

Her er tre gode forslag, to af dem meget billige og et andet lidt dyrt.

Det drejer sig om følgende:

Den offentlige plads ved Kysing Strand: Her er parkeringspladsen igennem årene vokset til med høje træer og buske. Ved at rydde det meste vil der åbne sig en plads med en enestående udsigt til Mols Bjerge, Hjelm, Samsø, Tunø og Alrø 30 km væk. Når pladsen ryddes, vil mange forbipasserende lave et stop og nyde udsigten til forskel fra i dag, hvor parkeringspladsen kun benyttes af få. Pladsen kan jo benyttes hele året. Tag en kop kaffe med i bilen og nyd udsigten fra første parket eller nyd et besøg hos Himmel og Hav. Et billigt forslag.

Den offentlige plads ved Rude Strand: Hvis man ryddede den tilgroede skrænt totalt og såede den til med græs, vil det åbne mulighed for at lave små terrasser, hvorfra folk kan nyde udsigten. Pladsen ovenfor skrænten og stranden vil dermed falde naturligt sammen, og der vil åbne sig en fantastisk udsigt til glæde for mange flere end i dag. Forslaget er billigt, og kommunens gartnere kan helt sikkert komme med et godt forslag.

Rævs Å mellem Rude Havvej og Assedrup: Her kunne anlægges en sti langs åen til glæde for vandrere, mountainbikere og måske også lystfiskere. En smuk natur ned gennem engen ved Assedrup. Samtidig vil kommunen få mulighed for at foretage den kommunalt pålagte grødeskæring. Stien vil jo kræve tilsagn fra lodsejerne, og medfinansiering vil kunne opnås via EU-fondsmidler. Silkeborg Kommune har anlagt en sådan sti langs med Gudenåen, hvilket har været en stor succes.

Hvor der er en vilje, er der også en vej. Vinterbadehuset ved Rude Strand kunne hurtigt få kommunale såvel som statslige godkendelser, så de to af forslagene vil kunne sættes i gang denne sommer. Penge burde ikke være noget problem, turister og sommerhusejere bidrager også til kommunens økonomi med store summer og får en brøkdel tilbage. Dog kommer der nu en ny badebro ved den offentlige plads Rude Strand/vinterbaderne, så lidt har også ret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce