Annonce
Horsens

Ude på landet har de løftet i flok - bliv ved med det

Børge Jørgensen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: Søndag 30.08 havde Thomas Schütt en analyse, som efter hans vurdering viste, at Byrådet ikke længere løftede i flok.

Det er da rigtigt, at når man følger det politiske arbejde i pressen, på de sociale medier m.v., er der en del steder, hvor meningerne brydes. Det også med en tone, som vi måske ikke tidligere har været vant til.

Set sådan her ude fra landet er det mest de store bygge- og anlægsprojekter inde i Horsens, der er uenighed om.

Det har jeg naturligvis en holdning til, men dette er ikke mit ærinde. Det er i stedet at anføre, at vi specielt siden 2015, da man på opfordring fra Landsbyrådet startede projekt Trygge Landsbyer, har oplevet en enig positiv forståelse for de kvaliteter, der er ved at bo her, selvom hestene kan ske at klatte på vejene.

Det fortsatte i denne byrådsperiode med nedsættelse af Udvalget for udvikling af lokalsamfund.

I udvalget er fire ikke-byrådsmedlemmer, med repræsentanter for henholdsvis Landsbyrådet og Samby.

På det seneste har det betydet, at den lokalsamfundspolitik, som har været lovet siden kommuneplan 2013, endelig er blevet vedtaget af en enigt byråd

Der er også i 2019 og 2020 afsat økonomi, dels til områdefornyelser dels til udviklingsinitiativer.

I de nu påbegyndte budgetforhandlinger for 2021 ser det ud til at den uenighed, der kan opstå mellem Socialdemokraterne og Venstre, er, hvem der skal byde på størst yderligere beløb til landsbyerne.


Vi har oplevet en enig positiv forståelse for de kvaliteter, der er ved at bo her, selvom hestene kan ske at klatte på vejene.


Det kan vi nok leve med. Men penge gør det ikke alene.

Horsens Folkeblad startede for nogen tid siden en artikelserie om landsbyerne. Her kunne man konstatere, at indbyggertallet samlet set i landsbyerne stort set var status quo.

Senere har der været artikler om den fantastiske stigning i befolkningen i specielt Egebjerg og Lund.

Det kan jo ikke undre, når det er der, man i kommuneplanen har udlagt områder til boligbyggeri.

Hvis det politisk ønskes, at udvikling i landsbyerne også skal betyde vækst i befolkningstal, skal der i den kommende kommuneplan 2021 leves op til det der er indeholdt i lokalsamfundspolitikken.

Der skal med de landsbyer, der er parate til det, foretages en konkret individuel gennemgang af, hvor der kan bygges nyt, enten ved at fjerne gamle, utidssvarende huse eller udpege spændende nye grunde, som giver mulighed for at bygge og leve med de kvaliteter, der er ved at have en bolig i en landsby frem for et villakvarter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce