Annonce
Debat

Uddannelsesvalg: Byggebranchen har brug for de unge

Michael Mathiesen. Arkivfoto

Læserbrev: Hvad vil du være, når du bliver stor?

Svaret leder rigtig mange elever i 9. og 10. klasse formentlig efter i øjeblikket, hvor de om få uger skal vælge ungdomsuddannelse.

I Dansk Byggeri Sydjylland håber vi, at rigtig mange fatter interesse for en fremtid i byggeriet. Allerede i dag har vores virksomheder svært ved at finde kvalificerede medarbejdere, og udfordringen vokser for hvert år.

Hvis ikke vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, vil der mangle 17.000 faglærte alene i bygge- og anlægsbranchen om kun 10 år.

Derfor håber jeg, at 2019 bliver året, hvor vi kan rykke ved statistikken, der viser, at der i 2018 f.eks. kun var 20 pct. af en årgang i Vejle, der startede på en erhvervsuddannelse. I Fredericia var det 23 pct.

Kære elever i 9. og 10. klasse, jeg håber, at I vil se på alle de flotte byggerier, der vokser frem i jeres hjembyer, og overveje, om ikke en erhvervsuddannelse kunne være noget for jer.

Der er løn under uddannelse, der er gode jobmuligheder, og man kan starte egen virksomhed eller læse videre, hvis man har lyst til det.

Vi bygger alt fra supersygehuse og broer til nulenergi huse og nye møbler.

I bygge- og anlægsbranchen er mulighederne er mange. Vi venter bare på, at I vælger en erhvervsuddannelse og griber dem.

Annonce

I bygge- og anlægsbranchen er mulighederne er mange. Vi venter bare på, at I vælger en erhvervsuddannelse og griber dem.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Formand i replik: Mangel på halkapacitet bremser kommunens vision om flere idrætsaktive borgere

Læserbrev: Horsens Folkeblad skrev lørdag 19. oktober, at det halter med halgulv, og at det kun er Københavns Kommune, der er ringere stillet end Horsens Kommune. Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille, mener ikke, at der er et problem, da flere nye haller er på vej. Han mener endvidere, at flere nye kunstgræsbaner samtidig vil frigøre indendørs kapacitet. Line Læsøe fra Sport Horsens betragter sin egen lokalforening og mener på den baggrund, at kapaciteten kunne udnyttes bedre, end den bliver i dag. Til trods for at vi i Østbirk nu i godt et år har haft to haller, er virkeligheden hos os i Østbirk IF en anden. Vi er taknemmelige for vores nye hal. Den erstattede skolens gymnastiksal, og vi har derfor fået samlet næsten alle foreningens aktiviteter i eller omkring Østbirkhallen, og det har givet et kæmpe løft til det sociale liv i ØIF. Men det halter stadig med kapaciteten. I ØIF har vi 10 aktivitetsudvalg med et varieret idrætstilbud til borgerne i og omkring Østbirk. Skolen råder over hallerne i dagtimerne, men deler velvilligt med ØIF's senioridrætsudøvere og tennisspillere. Mellem kl. 15 og 21 (nogle dage til kl. 22) er hallen fuldt booket - ofte med tre igangværende aktiviteter på samme tid. Så jeg har vanskeligt ved at få øje på, hvordan vi i ØIF skulle kunne udnytte kapaciteten bedre, end vi gør i dag. Det er svært at få haltidskabalen til at gå op, og der må indgås kompromiser for at skabe plads til alle. Byrådet har besluttet, at de næste kunstgræsbaner skal placeres i Østbirk og Hovedgård. Der er næsten dobbelt så mange fodboldspillere i Østbirk som i Hovedgård, så vi har en forventning om, at analyse og sund fornuft sender den første af de to nye baner til Østbirk. Men vi har ingen forventning om, at det vil flytte mere af fodbolden ud af hallen og derved frigøre tid til andre aktiviteter. Horsens Kommune har en vision om, at 10.000 flere borgere skal være idrætsaktive om fem år. Lidt løs hovedregning fortæller, at 350 flere borgere i Østbirk skal være idrætsaktive. I ØIF er vi ca. 1300 aktive, og vi skal så forventeligt skaffe kapacitet til en stor andel af de yderligere 350 idrætsaktive borgere. I ØIF har vi allerede arbejdet med kommunens vision, og vi har klare mål om at starte endnu flere aktiviteter, f.eks. floorball og basketball, op. Men visionen bremses desværre af mangel på haltider, medmindre vi udvider dagen yderligere eller nedlægger andre aktiviteter. Det første bliver vanskeligt at gennemføre, og det sidste giver ingen mening. Så det kan godt være, at kapaciteten andre steder i kommunen kan udnyttes bedre, men det er ikke tilfældet i ØIF. Vi har viljen til at arbejde med på Horsens Kommunes vision, men vejen mangler.

Annonce