Annonce
Horsens

Uacceptable forhold i nyt lyntestcenter: Firma må stå skoleret for blandt andet mangelfulde hygiejneforhold

Skurvognen her udgør Randers' nye center for lyntest eller antigentest. Foto: Annelene Petersen
SOS International, som siden mandag har haft opgaven med at lynteste alle i Region Midtjylland, har ifølge vicedirektør for Indkøb og Medicoteknik i Region Midtjylland endnu langt fra vist sig opgaven voksen. Leverandøren skal inden torsdag morgen præsentere en plan for opretning.
Annonce

Randers/Midtjylland: Måden, SOS International indtil videre har håndteret sin nyvundne opgave med at stå for hurtigtest af Region Midtjyllands borgere, er langt fra tilfredsstillende.

Det konstaterer vicedirektør Dorte Kristensen, Indkøb og Medicoteknik, Region Midtjylland.

Repræsentanter fra SOS International har onsdag måttet stå skoleret foran vicedirektøren og er blevet sendt hjem med besked om inden dagens slutning at levere en plan for, hvordan de vil rette op på tingene.

- I morgen har jeg så møde med SOS International igen, hvor vi vil få en afklaring på, om de kan leve op til de krav, som aftalen mellem dem og os indeholder.

Annonce

Meget alvorligt

- Vi tager det her meget alvorligt. Når vi indgår en aftale med en leverandør, så regner vi naturligvis med, at de lever op til indholdet af aftalen, og det er langt fra tilfældet her, siger Dorte Kristensen.

Hun peger på, at der dels er problemer med hygiejneforholdene, dels med adgangsforholdene til teststedet, ligesom det tilsyneladende er svært for borgerne at holde den nødvendige afstand på teststedet.

Ind- og udgang er den samme smalle dør i skurvognen. Og som det fremgår af billedet, er "trappen" ikke just velegnet til gangbesværede. Foto: Annelene Petersen

- Dertil kommer, at samarbejdet mellem SOS International og kommunerne tilsyneladende heller ikke fungerer. Det ser ikke ud til, at man i kommunerne kan regne med, at de mobile testenheder kommer ud til de aftalte steder, siger Dorte Kristensen.

Annonce

Flere henvendelser

Skideballen og den umisforståelige besked til SOS International kommer efter flere henvendelser til både denne avis og direkte til regionen.


Vi tager det her meget alvorligt. Når vi indgår en aftale med en leverandør, så regner vi naturligvis med, at de lever op til indholdet af aftalen, og det er langt fra tilfældet her.

Dorte Kristensen, vicedirektør, Region Midtjylland


En læser skriver eksempelvis om det stationære testcenter ved Randers Storcenter i en henvendelse til avisen:

”Teststedet er ikke markeret og ingen skilte viste vej. Jeg ringede til SOS International for at få vejledning, men de kendte kun adressen - ikke om det var udendørs eller indendørs osv.

Jeg fandt dog stedet ved at spørge tilfældige forbipasserende - en skurvogn - midt i indgangen til Bilka (temmelig mange mennesker).

Der var ikke mulighed for afspritning, inden man skulle tage i dørhåndtaget. Personerne foran mig brasede ind, selv om vognen tilsyneladende var fyldt.

Jeg kommer ikke til at anvende kviktest i Randers, før testningen foregår på betryggende vis.”

Annonce

Kort lunte

Ifølge Dorte Kristensen har regionen modtaget mange lignende henvendelser.

- Og det er naturligvis helt uacceptabelt. Derfor er vores tålmodighed bestemt ikke lang, siger hun.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra SOS International, som imidlertid ikke er vendt tilbage efter vores henvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce