Annonce
Østjylland

Tyvene har travlt i Aarhus-området: Østjyllands Politikreds kun overgået af København

1.564 gange listede tyven genstande op af ofrets lomme, taske eller bagage. Arkivfoto
Annonce

ØSTJYLLAND: Østjylland er et af de mest ramte områder af Danmark, når det drejer sig om tyverier. Det fremgår af en opgørelse, som www.mikonomi.dk har lavet.

Opgørelsen viser, at der i Østjyllands Politikreds i 2018 blev begået næsten 10 tyverier for hver 1.000 indbyggere. Det tal blev kun overgået i Københavns Politikreds, som "vandt" den kedelige pris som mest tyveriramt politikreds - ovenikøbet med flere længder. I København blev der nemlig begået mere end 25 tyverier for hver 1.000 indbyggere.

I Sydøstjyllands Politikreds - som Skanderborg Kommune er en del af - blev der begået omkring halvt så mange tyverier som i Østjyllands Politikreds.

Til sammenligning var tallet et tyveri per 1.000 indbyggere på Bornholm.

 

Annonce

Indbrud i personbiler fylder

Langt hovedparten - 3.583 - af de tyverier, der blev begået i Østjyllands Politikreds, skete fra en personbil. 599 skete det fra en lastbil eller varebil, mens 1.564 gange listede tyven genstanden op af offerets lomme, taske eller bagage.

87 gange var der tale om tricktyverier begået på gadeplan, mens der 11 gange blev begået tricktyveri ved beboelse.

Selv om der sammenlagt blev begået langt færre tyverier i Sydøstjyllands Politikreds, var der flere tricktyverier end hos naboerne hos Østjylland

117 gange skete det på gadeplan og 43 gange ved beboelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce