Annonce
112

Tyvene elsker at stjæle entreprenørmaskiner - men det behøver ikke at være så let

Landbetjent Viggo Nielsen får ligesom sine kolleger i andre byer en masse anmeldelser om stjålne maskiner og trailere. Arkivfoto: Lars Juul
Landbetjent Viggo Nielsen opfordrer til at gøre tilværelsen svære for tyvene med mere videoovervågning, flere låse og bedre mærkning.

Ikast/Brande: Trailere, entreprenørmaskiner og værktøj... det er nogle af tyvenes foretrukne mål for tiden. Politiets døgnrapporter fra de seneste uger rummer mange meldinger om stjålne maskiner og trailere.

En pladevibrator til 70.000 kroner. En lift-trailer til 63.000 kroner. En minilæsser til 80.000 kroner... listen er lang, og ikke særlig mange af tyverierne bliver opklaret.

Landbetjent Viggo Nielsen fra Nørre Snede får adskillige anmeldelser af denne type tyverier, og han opfordrer ejerne af de som regel ret kostbare maskiner til at tage nogle forholdsregler:

- Gps-sporingsenheder er altid en god idé i entreprenørmaskiner, og man skal selvfølgelig placere gps-senderen et sted, hvor tyvene ikke lige opdager den med det samme. Det ved entreprenørerne også godt. Hvis man har trailere, er det en rigtig god idé at bruge trailer-låse. Der findes mange forskellige trailer-låse,men jeg har lagt mærke til, at der ikke er ret mange, der bruger dem, siger Viggo Nielsen.

Ud over at trailere i sig selv repræsenterer en værdi, så bliver de ofte brugt til at køre andre tyvekoster bort med.

Et problem med en del entreprenørmaskiner er, at tændingslåsene på dem som regel er ret lette at gå til for tyvene, påpeger Viggo Nielsen. Det betyder, at det er en smal sag for dem at køre maskinerne væk:

- Det er ikke så længe siden, at der blev stjålet en minilæsser fra Horsensvej i Nørre Snede. Den tøffede afsted i retning mod Hampen ved nattetide med en "bandit-chauffør" ombord, fortæller Viggo Nielsen.

Han tror dog ikke at netop denne minilæsser endte i Hampen. Den kom nok længere østpå, bemærker landbetjenten tørt.

Annonce
Vi er altid glade for at få billeder af banditterne.

Landbetjent Viggo Nielsen

Billeder er guld værd

Mere videoovervågning vil være godt, mener Viggo Nielsen:

- Vi er altid glade for at få billeder af banditterne - det er "guld". Der er ikke noget skønnere, end når man kan genkende folk på video. Ellers kan det ofte være svært at opklare disse tyverier. Mange af tyvekosterne - maskiner og værktøj - går i østlig retning, men der er også danske aftagere, især hvis prisen er rigtig, fortæller Viggo Nielsen.

Mærkning med navn og firmanavne kan også anbefales af politiet. Man kan gøre det svært for tyvene ved at skrive firmanavne på. De stjålne varer bliver sværere at afsætte, og tyverierne blive lettere for politiet at opklare, understreger landbetjenten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Østjylland For abonnenter

Rektor inden elevfordeling: - Der bliver ramaskrig, hvis vi skal aflevere elever

Annonce