Annonce
112

Tyve måtte opgive at bryde pengeskab op: Smed det i skovbunden

Arkivfoto: Michael Bager

Hovedgård: Det lykkedes ikke for ukendte gerningsmænd at få åbnet et 300 kg tungt pengeskab, som de i tidsrummet mellem lørdag kl. 19 og natten til søndag kl. 2.30 stjal fra en lejlighed på P B Lunds Vej i Skanderborg.

Søndag formiddag fandt en politibetjent, der i privat ærinde var på Elbjerglunds Hundepension på Elbjergvej ved Hovedgård, pengeskabet i skovbunden. Han undrede sig over, hvad pengeskabet, der tydeligt var forsøgt opbrudt, lavede der, så han kontaktede stationen.

- Og her koblede man fundet sammen med et indbrud natten til søndag i lejligheden på P B Lunds Vej i Skanderborg, fortæller politikommissær Mich Klausen fra Sydøstjyllands Politi.

Han fortæller, at det er lykkedes tyvene at slæbe pengeskabet fra en førstesalslejlighed og ned i stueetagen, hvor de formentlig har fået det bakset ind i et køretøj og kørt ud til skoven ved Hovedgård.

Her har de forsøgt at åbne det - men altså uden held.

I forbindelse med indbruddet har tyvene også stjålet en kaffemaskine og flere poser kaffe fra stuelejligheden i samme hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce