Annonce
Erhverv

Tyve år mod alle odds: Hjertebarnet Klovborg Kino er sat til salg

Biografejer Steen Rasmussen sælger nu sit livsværk Klovborg Kino. Der skal nye kreative kræfter til, mener den 76-årige biografchef. Arkivfoto

Biografparret Steen og Tineke Rasmussen vil sælge deres hjertebarn Klovborg Kino.

Klovborg: En af de mest kendte biografer i Jylland er nu blevet sat til salg. Klovborg Kino kan købes for den nette sum af 7,9 millioner kroner. Biografejer Steen Rasmussen har sammen med sin hustru Tineke besluttet, at de efter godt 20 år i biograf-branchen nu vil prøve noget helt andet.

- Vi har udstået vores biografmæssige værnepligt, siger Steen Rasmussen, der erkender, at han vil komme til at savne biografen meget, når den kommer på andre hænder.

- Men vi er jo ikke helt unge længere. Jeg er 76 år, og Tineke 68, og hvis vi skal prøve noget andet, så er det nu, understreger han.

Annonce

Jeg er glad for, at det lykkedes at udleve filmdrømmen

Steen Rasmussen, biografejer
Klovborg Kino er mere end en biograf. Det er også et samlingssted i byen. Arkivfoto

Generationsskifte

- Vi vil gerne bane vejen for et godt generationskifte her i biografen. Der skal nye unge kræfter til - vi har ikke helt den samme kreative energi som før. Men det går faktisk fint. Her i søndags ved den store landsdækkende Biografdag havde vi 400 gæster, og sommeren er gået rigtig godt, selv om det har været så varmt, siger Steen Rasmussen.

I skrivende stund er der endnu ikke nogen købere, der har meldt sig.

- Vi er først lige begyndt at annoncere, så vi har ikke fået nogen reaktioner endnu. Det ideelle vil selvfølgelig være, at der kommer nye biograf-folk til. Det her skal fortsat være en biograf og et kulturhus, understreger biografdirektøren.

Klovborg Kino har gjort Klovborg kendt meget langt ud over byens grænser, men i starten var der en del skepsis, da Steen Rasmussen og hans hollandskfødte hustru Tineke åbnede biografen i februar 1997 i en by med cirka 600 indbyggere.

- Vi fik på puklen i starten, hvor mange troede, at vi ville lukke efter et år. Men nu er der jo gået over 20 år på udmærket vis, konstaterer Steen Rasmussen.

Biografen i Klovborg er løbende blevet moderniseret, så det er i dag en helt moderne biograf med tre sale. Klovborg Kino er blevet kendt for, at den filmteknisk og lydmæssigt kan hamle op med biografer i langt større byer.

I de senere år har Klovborg Kino ud over biograf-film haft mange live-sendinger af operaer og teaterforestillinger, og desuden har biografen ofte dannet ramme om større koncerter og teaterforestillinger. Faktisk har biografen hele to lyd-systemer - et surround-system til film og et andet system beregnet til teater og musik.

Filmdrømmen hang ved

Som noget ret usædvanligt har også de mere smalle kunstfilm fundet vej til Klovborg, og det skyldes, at Steen Rasmussen er inkarneret film-entusiast. Det har han været lige siden drenge-årene i Valby, hvor han startede med en otte millimeter filmfremviser og en håndfuld film, som han viste for venner og bekendte.

Drømmen var en karriere indenfor filmverdenen, og selv om Steen Rasmussen i første omgang tog en anden vej med en klejnsmede-uddannelse og senere en karriere inden for pakkemaskine-teknologien, hvor han etablerede maskinfabrikken SR Pack ved Klovborg, så hang filmdrømmen ved, og den blomstrede op i fuldt flor, da han og Tineke i 1997 åbnede Klovborg Kino.

- Jeg er glad for, at det lykkedes at udleve filmdrømmen. Men årene med maskinfabrikken lærte os jo også, at man skal have styr på økonomien, understreger Steen Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce