Annonce
112

Tyv stjal julemand med lys fra Jem & Fix

En ukendt mand på 30-40 år lod sig søndag friste af en julemand i Jem & Fix juleudstilling på Høegh Guldbergs Gade. Han stjal julemanden og stak herefter af. Billedet her er et arkivfoto, ikke et foto af den stjålne nisse. Arkivfoto

Horsens: En julemand med lys, placeret ved indgangen hos Jem & Fix på Høegh Guldbergs Gade, var tilsyneladende for stor en fristelse for en ukendt mand i 30-40 års-alderen.

I hvert fald stjal han søndag kl. 17.40 julemanden, der befandt sig i en kasse, der var 58 cm høj og 48 cm bred og var en del af byggemarkedets juleudsmykning, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Det fremgår ikke, hvordan manden kom fra byggemarkedet, men det lykkedes ham at fordufte med sit bytte.

Den juleglade tyv beskrives som 185-195 cm, almindelig af kropsbygning og altså 30 til 40 år.

Han var iført løstsiddende tøj beskrevet som hiphop-tøj, en sort jakke og en rød kasket og medbragte en rygsæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Nyheder

Ejeren af den genfundne 12 uger gamle hundehvalp Nala: Jeg er så taknemlig og glad for at være i live

Horsens

Ønskebørn-ejer om nethandel: Jeg er udfordret og bekymret - men som detailhandel bør vi ikke være sure

Annonce