Annonce
Livsstil

Tv-ejendomsmægler Sara Lygum: - Den bedste beliggenhed er der, hvor livet fungerer

Sara Lygum er ejendomsmægler og kendt fra TV 2-programmerne ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed”. Arkivfoto: Klaus Knakkergaard
Det er beliggenheden, der bør vægtes højest, når man køber bolig, mener ejendomsmægler Sara Lygum.

Hun har hjulpet hundredvis af danskere med at finde nye boliger - både på skærmen i TV 2-programmerne ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” og uden for skærmen som ejendomsmægler og chef i Danbolig-kæden. Et job, hun dog sagde op med udgangen af 2019 for at blive selvstændig.

Sara Lygum har med egne ord set en del, og derfor er det også let for hende at svare på ”hønen og ægget-spørgsmålet”: Hvad betyder mest? Beliggenheden eller boligen?

- Det er beliggenheden, der betyder mest. 100 procent.

Annonce

- Selvfølgelig kan du ikke normalvist ændre stilen fuldstændig i en bolig, men du kan godt skabe mange af de ting, du drømmer om, undervejs. Beliggenheden kan du bare ikke tilkøbe senere. Og et eller andet sted kan huset hurtigt blive værdiløst for en, hvis man kommer hjem til noget, hvor det kun er selve skallen og det indeni, der fungerer, siger Sara Lygum, der har været vært på ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” siden 2014 - i begyndelsen var det sammen med Peter Ingemann, nu deler hun værtsrollen med køberrådgiver Christian Borregaard fra Silkeborg.

Behov er individuelle

- Når man hører ordet beliggenhed, klinger det lidt luksuriøst og eksklusivt hos mange. Sådan har jeg også selv haft det førhen. En god beliggenhed er havudsigt, men det er slet ikke sådan, jeg definerer beliggenhed længere. For mig er en god beliggenhed der, hvor livet fungerer, siger Sara Lygum.

Værterne fra ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” Christian Borregaard og Sara Lygum. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den ideelle beliggenhed for en børnefamilie er sandsynligvis tæt på skole og fritidsaktiviteter forbundet af gode stisystemer. Og for pendlerne er den bedste beliggenhed måske tæt på motorvejen, så det er nemt at komme til og fra arbejde i en anden landsdel.

- Beliggenheden er meget individuel alt efter, hvad det er for nogle mennesker, og hvad det er for et liv, de gerne vil leve, der hvor de skal bo, siger Sara Lygum, der selv bor i Odense-forstaden Dalum og har to børn fra et tidligere forhold.

- Jeg lever i en skilt familie, og for mig er det værdifuldt, at jeg er tæt på det sted, hvor mine børn har deres hverdag. Vi er to parter, der har valgt at bo i præcis samme nærområde, for så er det fuldstændigt uforandret. Det kan godt være, man skal gå 100 meter mere fra den ene end den anden, men det er det, pointerer hun.

Annonce

Vigtigt at kunne se muligheder

Nu har vi slået fast, at beliggenheden er det vigtigste. Men hvor meget kan man gå kompromis med for at få den ideelle beliggenhed?

- Nogle steder er du heldig, hvis du finder fire vægge og nogenlunde det antal rum, du skal bruge. Så skal du bare være glad og kan ikke tillade dig at stille krav til noget andet, fordi beliggenheden er så altafgørende. Og så kunne du køre til Jylland eller Falster og købe et gods for samme beløb. Det er bare ikke sikkert, det er der, hvor livet fungerer, siger Sara Lygum.

Nogle gange er drømmeboligen ikke en mulighed, fordi man har en budgetgrænse, man skal holde sig under, men så er det ikke desto mindre vigtigt at kunne se muligheder i de boliger, der er budget til. Det er ikke lige nemt for alle, har Sara Lygum erfaret, når hun har hjulpet danskere med at finde ny bolig.


Man får altid så mange råd, og de er også gode at få, men det vigtigste er, at man finder ud af, hvad man selv har behov for.

Sara Lygum


- Det er vigtigt at kigge på, om de mennesker, der er ude at se, er i stand til at se muligheder, eller om de har svært ved det. For der er nogle mennesker, der får udelukket det rigtige, fordi de ikke kan se det. Det handler meget om at holde folk op på, hvad det er for et liv, de gerne vil leve, forklarer Sara Lygum.

Annonce

Man skal turde slå til

2020 har været sælgers marked med få boliger til salg og mange købere om buddet. Meget tyder på, at det fortsætter i 2021. Derfor kan købere opleve at føle sig presset til at slå til, fordi konkurrencen er stor.

- Der er nogle, der mister på den konto, fordi de ikke tør, når de får chancen. Nogle handler i panik. Jeg prøver altid at tage dem ud af den kontekst, for det er ikke sådan, man skal købe bolig. Men som markedet er nu, skal man turde slå til. Hvis huset er der, og man kan mærke det i maven, er man nødt til at slå til. Vi har jo et rådgiverforbehold, så hvis der er noget galt med huset, må vi stole på, at han og hun finder det. Men det her med at skulle ud og se på et hus tre gange og have en håndværker med, det kan virkelig være svært at få lov til. Og det kan virke dødurimeligt, når man måske er ude at investere flere millioner kroner, fortæller Sara Lygum.

Sara Lygum

Har været vært på TV2- programmet ”Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” siden 2014. Sammen med medvært Christian Borregaard hjælper hun danskere med at finde ny bolig.

Hun har også arbejdet som ejendomsmægler og chef i Danbolig-kæden i Odense. I udgangen af 2019 sagde hun dog jobbet op for at blive selvstændig og få mere tid til familien.

Endelig skal man huske, at det er én selv og ikke ens nabo, kollega eller forældre, der skal bo i huset. Her har Sara Lygum et simpelt råd:

- Kig på, hvem du selv er, i stedet for, hvad andre synes. Man får altid så mange råd, og de er også gode at få, men det vigtigste er, at man finder ud af, hvad man selv har behov for.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

39-årige Katrine tager kampen op med skoletræthed for at blive elektriker: Jeg er et bedre forbillede for mine børn nu

Annonce