Annonce
Østjylland

Tusindvis venter fortsat på en ny aftale med hospitalet

Flere af borgerne, hvis hospitalsaftaler måtte udskydes for at sikre kapacitet på regionens hospitaler, har endnu ikke fået en ny tid på hospitalet. Arkiv: Morten Stricker
Annonce

Region Midtjylland: Hospitalerne i regionen er ikke i mål med at finde nye tider til alle borgere, der fik udskudt deres hospitals-aftaler under coronakrisen.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsen og regeringen bad i marts hospitaler landet over om at udskyde alle ikke-hastende undersøgelser og behandlinger for at sikre kapacitet nok til at behandle kritisk syge patienter under corona-epidemien.

De berørte borgere i Region Midtjylland fik et brev om, at de ville modtage et nyt indkaldelsesbrev senest den 1. juli 2020.

Det brev venter omtrent 8600 borgere stadig på at modtage.

- Jeg beklager, at alle endnu ikke har fået en ny tid. Hospitalerne arbejder intenst på at afvikle alle ventelister men vil meget nødig inddrage medarbejdernes sommerferie. Det håber og tror jeg, borgerne har forståelse for, siger Ole Thomsen, der er regionsdirektør med ansvar for hospitalerne.

Lavere aktivitet på hospitalerne

Aktiviteten på hospitaler i Region Midtjylland var mellem marts og maj i år (Uge 10-22) lavere end i samme periode i 2019.

Hospitalerne gennemførte i perioden:

  • Cirka 200.000 færre ambulante behandlinger
  • Cirka 17.000 færre operationer

På grund af forskelle i registreringsmetoder er det ikke er muligt at trække valide tal for hvor mange aftaler, der er udskudt på grund af corona-situationen.

Hospitalerne arbejder intenst på at give de berørte borgere besked om deres udskudte aftaler hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Horsens

HFS fik uafgjort efter flot indsats

Annonce