Annonce
Erhverv

Vin, varmepumper og vinduer: Tusindvis af gæster søgte inspiration på boligmesse

Familien Jensen, her fra venstre Erik, Sarah, Marc og Jeanette, havde et helt klart formål med at besøge boligmessen i Forum Horsens søndag middag. Sarah på 20 år og Marc på 22 år skulle begge meldes ind i Lejerbo, der også havde en stand på messen. - Det har altid været sådan, at hvis man melder sig til her, får man det første år gratis. Og de unge mennesker har jo ikke så mange penge, så det er værd at tage med, lød det fra Erik Jensen. Jeanette Jensen, der er mor til Sarah og Marc, har besøgt messen tidligere, men den kalder ikke så meget, fortalte hun: - Når man bor i lejlighed, er der ikke så mange tilbud her. Det er mest til dem, der bor i eget hus, sagde hun. Foto: Søren Gylling
Der var gode chancer for at blive klogere på vin, varmepumper og vinduer, da Forum Horsens i weekenden lagde gulv til Bolig & Livstilsmesse. Op mod 11.000 besøgende kiggede forbi.
Annonce

Horsens: Det er et halvt år siden, at Mia og Mads Karason flyttede i ny bolig i Horsens.

Så weekendens boligmesse i Forum Horsens var et oplagt sted for parret at søge inspiration til kommende projekter i det nye hus.

- Vi er her for at få inspiration til forbedringer på huset. Det er blevet lidt af en tradition for os. Sidste år var vi her også for at få ideer til ombygning i det gamle hus, fortalte Mia Karason.

Med sig havde de en brochure om varmepumper, for det var en af de ting, de gik efter at blive klogere på, da de søndag besøgte messen.

- Vi har en udestue med brændeovn, som vi overvejer at nedlægge. Vi kigger også på inspiration til nye vinduer og døre. Det er de lidt større ting, vi går efter, og så er det godt at snakke med en fagmand, lød det fra parret, inden de gik videre.

Vi var her også for et par år siden, og da var messen ikke så stor. Den er blevet bedre, og der er stor variation i det, man kan kigge på. Det er lige fra varmepumper til testamenter og møbler. Mangfoldigheden gør, at det er en god ide at komme herud.

Berit Fenger, Østbirk

Annonce

Mange folk og god stemning

Der var da også mulighed for at blive klogere på alt lige fra senge, blomster og cannabisolie til køkkener, forsikringer og hussalg i de to haller, boligmessen breder sig over.

Og der var fyldt godt op med gæster, da avisen besøgte messen søndag formiddag.

- Det tegner rigtig fornuftigt. Lørdag nåede vi 4451 besøgende. Det er 600 flere end sidste år, så jeg forventer, at vi rammer 11.000 besøgende i år, fortalte en glad messekoordinator og projektleder Sanne Nielsen fra Boligdage.dk til avisen kort efter middag.

- Her er en god stemning. I går stod folk i kø for at komme ind, da vi åbnede, og også i dag (søndag, red.) kommer folk lige fra morgenstunden, lød det fra Sanne Nielsen, der også delte roser ud til de omkring 76 udstillere, hvoraf cirka halvdelen er fra lokalområdet.

- Folk er meget messemindede og har gjort meget ud af standene. De er så glade og positive, og det er en fornøjelse at gå rundt herinde.

Annonce

Familietur

Berit og Erik Fenger samt sønnen Kasper fra Gantrup ved Østbirk benyttede messen til at få en lille familieudflugt og for at hente inspiration til deres 1. sal, som er ved at blive istandsat.

- Det er en god måde at bruge en søndag på, sagde Kasper Fenger og blev bakket op af forældrene.

- Vi var her også for et par år siden, og da var messen ikke så stor. Den er blevet bedre, og der er stor variation i det, man kan kigge på. Det er lige fra varmepumper til testamenter og møbler. Mangfoldigheden gør, at det er en god ide at komme herud, lød det fra Berit Fenger, mens hun kastede et forelsket blik på nogle spisestole fra en møbeludstiller.

De skal nemlig have en ny spisestue på 1. salen, så familien var på udkig efter gode bud.

Inspireret af en stand om testamenter og fremtidsfuldmagter fik de også en fin snak om, hvad de stiller op, hvis de bliver syge og svækkede og ikke længere kan varetage deres egne interesser.

- Det er noget, jeg tænker meget på, fordi jeg i mit arbejde som tandplejer ser folk, der ikke længere kan træffe beslutninger om deres eget liv, fortalte Berit Fenger.

For et halvt år siden flyttede Mia og Mads Karason fra Horsens i nyt hus. Derfor var de på boligmesse for at mere om varmepumper, nye vinduer og døre og i det hele taget få inspiration til projekter i hjemmet. Foto: Søren Gylling
Annonce

Skaber netværk

Mens gæsterne kommer for at blive inspireret, handler det nok så meget om at skabe gode netværk for udstillerne.

Det forklarede Erik og Birgit Madsen fra Vorvadsbro, der deltog som udstillere med produkter fra deres firma Forever, som de driver fra privaten.

- Vi har alt i personlig pleje både indvendig og udvendig. Folk kommer for at købe, men vi er her også for at få kontakter og bygge netværk. Det væsentligste for os er at få et netværk, fortalte parret, der har udstillet på messer i mange år.

- Vi bor ude på landet, så vi er nødt til at komme ud og møde folk, uddybede Birgit Madsen.

Lars Henrik Jensen fra Tvingstrup har i et par år haft firmaet Øl2Go som en fritidsbeskæftigelse. For ham er messen et oplagt sted at vise flaget.

Fra sin gårdbutik sælger han specialøl, som han køber fra en lang række små bryggerier, og han bød på smagsprøver, eksempelvis hindbærfarvet øl, og fik en god snak med folk.

- Jeg får ikke noget overskud af at stå her, men jeg har fornøjelsen og får forhåbentlig nye kunder, lød det fra Lars Henrik Jensen.

Han fik selskab på standen af sin søn Rasmus, der, grinede Lars Henrik Jensen, ikke hidtil har været særlig vild med øl.

- Men det er ved at hjælpe lidt på det, lød det med et skævt smil.

Det er 16. gang, at der afholdes boligmesse i Horsens og andet år, hvor det er Boligdage.dk, der er overordnet arrangør af messen.

Der var inspiration til det meste i hjemmet - også ideer til, hvad der kan pryde væggene. Foto: Søren Gylling
Familien Fenger fra Gantrup, bestående af Erik (siddende), sønnen Kasper og mor Berit, benyttede boligmessen til en lille familieudflugt, der både bød på inspiration og gode snakke. Foto: Søren Gylling
Var det noget med en ny seng? Foto: Søren Gylling
Omkring 76 udstillere var med på boligmessen i Forum Horsens og cirka halvdelen var fra lokalområdet. Besøgstallet landede på omkring 11.000, lød det fra arrangørerne søndag middag. Foto: Søren Gylling
Ægteparret Erik og Birgit Madsen fra Vorvadsbro driver firmaet Forever og tilbyder alt inden for personlig pleje- både udvendig og indvendig. De har været med på messe i årevis og deltager væsentligst for at udvide deres netværk. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce