Annonce
Læserbrev

Turistsamarbejde. Brug bibliotekerne til turistinformation

Annonce

Læserbrev: Hedensted Kommune har indledt et turistsamarbejde med Horsens og Odder Kommuner under det fælle slogan ”Kystlandet”. Efter min mening et godt initiativ for at synliggøre vort turistområde yderligere. Kystlandet har afholdt informationsmøder, for Hedensted Kommunes lokale turistområder Stouby-Vejlefjord, Juelsminde, Glud-Hjarnø-Snaptun og Gudenåen, og Kystlandets medarbejdere er fulde af gejst og gåpåmod, så det tegner rigtig godt med det nye samarbejde.

Hedensted Kommune har afsat halvanden million kroner årligt til turistområdet, og samarbejdet i Kystlandet beløber sig til 1,25 millioner kroner.

Tilbage resterer 250.000 kroner, og medens der politisk har været enighed om deltagelse i Kystlandet, så er der opstået politisk uenighed om brugen af de sidste 250.000 kroner.

Nogle politikere ønsker, at turistkontoret i Juelsminde skal forblive bemandet, og andre fremhæver, at der har været færre personlige henvendelser på Turistkontoret de senere år, hvorfor turistkontoret skal lukkes og en del af det sparede beløb skal kanaliseres ud til de fire turistområder i kommunen, hvor der kan oprettes satellitter med infoskærme m.v.

Jeg repræsenterer turistområdet ”Stouby - Vejlefjord”, og vort område finder det naturligt, at vi får del i de afsatte turistmidler. Blandt andet til at etablere et samarbejde med Visit Vejle, idet vi har fælles interesser langs Vejle Fjord og oplevelsesrummene omkring Vejle.

I Stouby foregår turistarbejdet på frivillig basis, og jeg har blandt andet kørt med omkring 750 turister i ”Salatfadet” sidste sommer. Derudover har vi hjemsøgt mange midler til projekter, der også relaterer sig til turister - f.eks. havkajakker, badebro, sauna, paddleboards, Træskohage Fyr, dronefilm, vandre- og cykelkort m.v. Med alle disse tilbud og den flotte natur langs Vejle Fjord, tror vi på at vort turistområde vil udvikle sig rigtig positivt i de kommende år.

Umiddelbart er der vel ikke udsigt til, at turistområdet tilføres flere midler, så derfor er der behov for nytænkning. I den forbindelse kunne jeg foreslå biblioteket i Juelsminde, der i forvejen er bemandet. Der er måske ikke sket så meget på biblioteksfronten de seneste år, men hvis bibliotekerne gav plads i deres lokaler til turistinformation, kunne det også være medvirkende til at synliggøre bibliotekerne. Det kunne være opsætning af selvbetjeningsskærme og standere til diverse turistmateriale. I den forbindelse vil frivillige kunne bistå personalet med at servicere turisterne.

Umiddelbart er der vel ikke udsigt til, at turistområdet tilføres flere midler, så derfor er der behov for nytænkning. I den forbindelse kunne jeg foreslå biblioteket i Juelsminde, der i forvejen er bemandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce