Annonce
Brædstrup

Turisthytte er på plads i Brædstrup

Steen Laursen ved sin nye turisthytte, der er opført ved siden af Bakkelandets Legetøj på Søndergade 44. Hytten er forsynet med foldere og brochurer for en lang række seværdigheder. Foto: Peter Hald
Legetøjshandler Steen Laursen har for egne penge bygget en hytte, der vil rumme turistinformation.

Brædstrup: En lille hvid træhytte på Søndergade i Brædstrup får en vigtig funktion for byen. Hytten bliver nemlig Brædstrups første "turisthytte" - et sted, hvor turister og tilrejsende kan søge information om seværdigheder, butikker, restauranter og meget andet i Brædstrup og omegn.

Det er den foretagsomme legetøjshandler Steen Laursen, der på eget initiativ og med egne penge og hænder har bygget hytten.

I forvejen var Steen Laursen allerede Brædstrups uofficielle turistguide, og hans butik, Bakkelandets Legetøj på Søndergade 44, er righoldigt forsynet med turistbrochurer og foldere samt en infoskærm med al mulig information om lokale seværdigheder såsom Den Genfundne Bro.

Annonce

Den nye turisthytte vil øge mulighederne for at sætte Brædstrup og omegn på landkortet.

Hytten bliver meget synlig med flag og skilte, så også de ikke-stedkendte kan finde den.

- Turisthytten vil have åbent i døgnets lyse timer og alle ugens syv dage, fortæller Steen Laursen, der glæder sig over, at turisterne allerede er begyndt at få øjnene op for Brædstrup.

Turistundersøgelse

- Der kommer selvfølgelig mange danskere, men i den senere tid har vi også haft adskillige nordmænd på besøg i butikken, siger han.

Det kan være interessant at finde ud af, præcis hvor turisterne kommer fra, så derfor agter Steen Laursen at opsætte en boks i hytten, så gæsterne kan putte en seddel i boksen og fortælle, hvor de er fra.

- Det bliver sådan en lille turistundersøgelse, forklarer han.

Steen Laursen opfordrer kraftigt de lokale butikker og spisesteder med mere til at lægge deres brochurer og foldere i hytten.

Og det tilbud er ikke begrænset til Brædstrup. Seværdigheder for eksempel i Bryrup, Gl. Rye, Them og andre lokaliteter i Søhøjlandet kan også få plads på hylderne i hytten.

I det hele taget skal hytten rumme information om alle store seværdigheder i Jylland og også være en guide til oplevelser i Horsens og andre andre byer.


Turisthytten vil have åbent i døgnets lyse timer og alle ugens syv dage

Steen Laursen


I den senere tid er udviklingen gået stærkt i Brædstrup, og der er kommet nye spisesteder til såsom Det Gamle Posthus og den nye madbutik Spis Brædstrup. Det har Steen Laursen også bemærket, og blandt andet har han noteret sig, at Spis Brædstrup har åbent om søndagen, hvilket kan være nyttigt for turisterne.

Turisthytten er allerede blevet pænt fyldt med brochurer og foldere, og der kommer mere materiale efterhånden. Foto: Steen Laursen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste plus

Annonce