Annonce
Erhverv

Turisterne strømmer til Odder

Turisterne er glade for det kølende vand, og der var masser af publikum, da Livredderpatruljen for nylig besøgt Saxild Strand. Foto: Søren E. Alwan

Alle sommerhuse er lejet ud, lyder meldingen fra den største feriehusudlejer. Gæsterne strømmer også til campingpladserne, og nogle kører efter det gode vejr.

Odder: Alle sommerhuse er lejet ud. Sådan lyder det fra Feriepartner Odder-Juelsminde i denne uge, og sådan lød det også ugen før.

- Vi har her i området omkring 325 sommerhuse, vi lejer ud, når ejerne ikke selv bruger dem. Vi har haft to uger med udsolgt, og til næste uge er der fire ledige huse, siger Edith Derdau fra Feriepartner Odder-Juelsminde.

Hun har tidligere været turistchef i Odder og har arbejdet med turisme her på egnen siden 1991.

- Vejrmæssigt er det den bedste sommer i den tid, jeg kan huske, jeg har haft med sommerhusudlejning at gøre. Generelt har det været en god sæson lige fra skolernes sommerferie, og det ser godt ud helt hen i september, siger Edith Derdau.

Ifølge hende er det beliggenheden og vejret, der trækker turister til Odderkysten.

- De er tæt på mange ting, når man bor i sommerhus her. Og det er dejligt vejr om morgenen, når man vågner, og om aftenen. Man kan sidde ude og spise om aftenen, man kan bade om aftenen. Vi kan være ude til sent, og der er en sydlandsk stemning. Det er fantastisk, mener Edith Derdau.

Annonce

Vi kan være ude til sent om aftenen, og der er en sydlandsk stemning. Det er fantastisk.

Edith Derdau, Feriepartner Odder-Juelsminde

Autocampere kører efter vejret

Hendes opgørelse viser, at indtil nu er 53 pct. af sommerhuslejerne tyskere, 31 pct. er danskere, seks pct. er nordmænd og syv pct. er hollændere. Resten kommer fra bl.a. Sverige og Schweiz.

- Min erfaring siger mig, at det også er billedet, når sæsonen slutter, tilføjer hun.

På Hou Strandcamping er det ligeledes svært at finde ledige pladser.

- Vi er tæt på udsolgt hver dag, og der er fyldt med glade gæster. Vi har tyskere i autocampere, som kører efter vejret. Vi har også faste gæster fra Norge og Tyskland, og så er der mange, der havde planlagt at tage sydpå, men bliver her, siger Claus Astrup, der sammen med sin kone ejer pladsen.

- Vi sælger lidt billetter til Djurs Sommerland, og vi sender dem til Odder eller til Fru Møllers Mølleri. Der er også fyldt godt op på stranden, især når der er så varmt som i disse dage, og vi laver selv nogle aktiviteter, tilføjer Claus Astrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce