Annonce
Odder

Turister tilbydes en tur i kajak på Norsminde Fjord

Instruktører fra Hou Kajakklub sørger for, at det blive en tryg tur for kajakroere på Norsminde Fjord. PR foto
Der er både natur og kultur på dagsordenen, når kajakroere får en guidet tur på Norsminde Fjord.
Annonce

Norsminde: Tre aftener i skolernes sommerferie er det muligt at komme på kajaktur med museet på Norsminde Fjord. Det er tirsdag 2. juli og torsdagene 1. og 6. august - alle dage kl. 18 - 21.

Her vil instruktører fra Hou Kajakklub sørge for, at det blive en tryg og god oplevelse, hvor man får et crashkursus i kunsten at sejle en kajak. Museets naturvejleder og museumsformidler sørger til gengæld for, at man får et rids af den lille fjords meget rige landskabs- og kulturhistorie.

Det er altid en oplevelse at glide ud af fjordens snævre s-formede indsejling og se selve fjorden åbenbarer sig. Norsminde Fjord er ikke et let tilgængeligt naturområde - især ikke om sommeren - men med kajakken får man plads på første parket og rig mulighed for at opdage fjorden. I stille vejr glider man hen over det blanke vand i aftensolens farver.

Gruppen sejler roligt op langs kysten: Man venter på hinanden og nyder naturen, roen og selskabet, og der er altid indlagt en madpakke-kaffepause med fortælling på land.

Annonce

Rigt fugleliv

For nybegynderen er Norsminde Fjord et godt sted at være. Vandet er lavt og derfor varmt om sommeren. Fjorden har en gennemsnitsdybde på 60 cm, hvilket er en af grundene til det rige fugleliv.

Mødested er Norsminde Havn ved kajakklubbens røde huse. Tilmelding skal ske til Odder Museum senest om søndagen inden turen ved tirsdagsturene og om onsdagen ved torsdagsturen i museets åbningstid. Turen er ikke egnet for børn under 12 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce