Annonce
Brædstrup

Turist i sommerlandet: Den Genfundne Bro kan være svær at finde

Steen Laursen har adskillige bro-souvenirs til turister - lige fra bamser til puslespil, krus og meget mere. Foto: Peter Hald
Bedre skiltning til Den Genfundne Bro og til naturstien vil være oplagt, mener Brædstrups uofficielle turistguide, legetøjshandler Steen Laursen.

Brædstrup: Legetøjshandler og "alt-mulig-sælger" Steen Laursen fra Bakkelandets Legetøj i Brædstrup har ikke ligget på den lade side i sommervarmen. Hans butik på Søndergade har jævnligt besøg af turister, for Bakkelandets Legetøj er nemlig blevet Brædstrups turistinformation... ud over selvfølgelig at være en butik, hvor man kan købe alt lige fra Lego til søm og skruer.

En af de attraktioner, der lokker en hel del turister til Brædstrup-området er Den Genfundne Bro. Den tidligere jernbanebro, der fører over Gudenåen ved Gammelstrup, er et yderst populært udflugtsmål, og det har Steen Laursen forlængst fået øje på.

Han har derfor fået fremstillet en lang række bro-souvenirs. Tidligere på året introducerede han puslespil med Den Genfundne Bro som motiv, og siden er der kommet meget andet til. Spillekort med bro-motiver, sparedåser, indkøbsnet, krus, glasunderlag og sågar snekugler med den velkendte bro indeni og små bamser, der er iklædt trøjer med billeder af broen.

Annonce

Broens historie

Den Genfundne Bro i Gammelstrup mellem Brædstrup og Vestbirk er sammen med Fængslet, Industrimuseet og Endelave udpeget som fire turistfyrtårne i Horsens-området af turistorganisationen Kystlandet, og flere end 1000 gæster er forbi broen på de travleste dage i weekender og omkring påske.

Årligt har Den Genfundne Bro over 100.000 gæster.

Oprindeligt var broen en jernbanebro, der blev bygget i 1899 til jernbaneruten mellem Horsens og Silkeborg. Broen blev dækket til 30 år senere, da jernbanen gik fra at være smalsporet til bredsporet. Selve jernbaneruten blev dog først nedlagt i 1968. Den gamle togrute blev derpå asfalteret, og efterfølgende har cyklister og vandrere kunnet færdes på stien.

For cirka seks år siden blev det besluttet at undersøge broens tilstand, og man fandt den i forbavsende god form. Derved opstod idéen om at frilægge den. Arbejdet begyndte i april 2014, og indvielsen fandt sted i december 2014, og hermed fik området et nyt og meget populært udflugtsmål.

Mangler skilte til bro og sti

Alle disse nye bro-souvenirs sælger godt, og det er Steen Laursen selvfølgelig glad for.

Men broens enorme popularitet til trods mangler der noget, påpeger han:

- I Brædstrup savner vi virkelig nogle gode skiltehenvisninger til broen og til naturstien. Her i butikken kommer der ofte turister, der spørger os, hvor broen egentlig ligger. Det er der ikke skiltet med i selve Brædstrup. Så bedre skiltning til stien og til broen vil da være yderst oplagt, siger Steen Laursen.

Han påpeger, at der for eksempel ved landevejen i Vestbirk er et stort vejskilt, der viser hen til Den Genfundne Bro. Så vidt så godt - men i Brædstrup lader bro-skiltningen altså meget tilbage at ønske, selv om der kommer en hel del turister i byen i løbet af sommeren.

Naturstien, der går lige igennem byen - og som blandt andet fører ned til broen - er heller ikke så let at finde, hvis man ikke er stedkendt.

Stien følger den nedlagte jernbane, der før i tiden gik mellem Silkeborg og Horsens. Det er i dag en populær rute for mange cykel- og vandreturister, men ikke alle turister kan umiddelbart finde stien, fordi skiltningen er yderst diskret, påpeger Steen Laursen.

Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrud i Hovedgård Apotek

Annonce