Annonce
Erhverv

Turisme: VisitHerning har ikke bedt om penge

Visit Ikast-Brande er fortid. Nu er turismeindsatsen fusioneret med VisitHerning. Arkivfoto
Økonomien bag turistsamarbejde med VisitHerning giver anledning til undren.

Brande: Den eventuelle forhøjelse af betalingen til turistsamarbejdet mellem Ikast-Brande og Herning på 250.000 kroner, som Ikast-Brande Kommunes erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalg skal tage stilling på sit møde torsdag, er ikke et ønske eller krav fra VisitHerning. Det oplyser VisitHernings direktør, Mette Gottlieb.

- Det er ude af vores hænder, hvad man ønsker i Ikast-Bande Kommune. Vi afventer en resultatkontrakt for 2020 og løser den opgave, som vi bliver bedt om indenfor de rammer, som man giver os, lyder det fra Mette Gottlieb.

Tidligere på året indgik Ikast-Brande Kommune et samarbejde med VisitHerning i forlængelse af, at et flertal af medlemmerne af Ikast-Brande Turistforening på bestyrelsens anbefaling besluttede at nedlægge foreningen som følge af, at det årlige kommunale tilskud til foreningen blev beskåret med en halv mio. kr. til 650.000 kr. Et beløb, som erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget nu skal tage stilling til en eventuel forhøjelse til 900.000 kr. af.

Den konservative formand for udvalget, Annette Mosegaard, er indtil videre ikke vendt tilbage på avisens henvendelser, men det er hotelejer Arne Andersen, Hotel Dalgas i Brande:

- Man kunne godt have kørt de halvandet år, men om det havde hjulpet, ved jeg ikke. Jeg synes, det er noget mærkeligt noget - det er træls, den blev lukket, siger han om turistforeningen og fortsætter:

- Jette (fhv. turistchef Jette Nielsen, red.) gjorde et godt stykke arbejde.

Arne Andersen anerkender, at et samarbejde med nabokommunen er den rigtige vej at gå, ikke mindst set i lyset af de statslige krav om større, tværkommunale turistenheder, som skal være på plads inden udgangen af 2020, men han har også bemærket, at man "stille og roligt har fået fjernet Ikast-Brandes navn", som han formulerer det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce