Annonce
Læserbrev

Turisme. Turistby uden turistbureau?

Læserbrev: Turistby uden turistbureau. Mon ikke overskriften klinger lidt hult i Juelsminde og omegn. Jeg har fulgt folkebladets referater omkring fremtidens turisme i Juelsminde, og er totalt målløs over, at et flertal i kommunalbestyrelsen kan beslutte at nedlægge turistbureauet.

Den netop overståede turistsæson har været ganske udmærket med flot belægning på campingpladserne og det samme i sommerhusene, ligesom andre lokale turistaktører og forretningslivet giver udtryk for det samme. Der er altså ikke tale om krise på området.

For ca. et år siden vedtog man ikke at genopslå stillingen som turistchef. Kommunen har derimod indgået i en turistalliance kaldet "Kystlandet", i samarbejde med Odder og Horsens kommuner. Jeg forstår at man har afsat ca. 1,1. millioner kroner til dette samarbejde. Den sidste turist medarbejder vil overgå til Kystlandets stab. Det vil sige at "tavlen er vasket ren". Der er ingen lokale til at servicere turismen.

I begrundelsen for at ændre kurs pointeres det, at der er konstateret vigende besøgstal på bureauet.

Her er det værd at bemærke, at man med en optimal placering i Skippergården, med lækre tidssvarende lokaler, besluttede at flytte turistbureauet til et hjørne af Juelsminde Strand campings information. Er det ikke at bede om stagnation?

Et er placering - men jeg mener samtidig at man har forsømt at udvikle turistbureauet. I en branche hvor der er kolossalt fokus på nyudvikling, og hvor der tilbydes spændende pakkeløsninger, ja da handler det ikke kun om at udlevere brochurer og at

informere gæsterne om hvor man kan fiske.

Et tæt samarbejde med alle turistaktører, med det klare mål at sætte Juelsminde på landkortet, i et nyt setup, det må klart være målsætningen.

Turismen skal efter min mening have topprioritet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];