Annonce
Sport

Turen til EM-slutrunden går via Vejle

Pierre Bengtsson har endnu ikke prøvet at tabe i VB-trøjen. Søndag udfordres den statistik, når VB spiller i Brøndby. Arkivfoto: Mette Mørk
For Pierre Bengtsson er kampene mod Brøndby normalt noget særligt, men for en stund er den bare én som alle de andre.
Annonce

Vejle: For Pierre Bengtsson er der normalt tale om en af sæsonens helt store kampe, når modstanderen er Brøndby.

Situationen er imidlertid en smule anderledes end normalt for den 32-årige svensker, når han søndag træder ind på Brøndby Stadion. Det sker nemlig iklædt en Vejle Boldklub-trøje, og forholdet mellem VB og Brøndby er af en helt anden størrelse end det mellem de to store københavner-klubber.

- Brøndby-kampene er specielle, når man spiller i FCK, siger Pierre Bengtsson og fortsætter:

- Jeg har hørt, at kampene mod Horsens er blandt de store og vigtige i Vejle.

Sådan én må Pierre Bengtsson vente lidt på, men dog ikke ret længe, da VB allerede på fredag er vært for sæsonens andet lokalopgør mellem VB og AC Horsens.

Annonce

Fremtiden var tåget

Men inden gælder det altså en tur til Brøndby for Pierre Bengtsson, som VB lejede af FC København på transfervinduets sidste åbne dag, 1. februar.

VB ledte efter en erstatning for Malte Amundsen, som stod foran et skifte til amerikanske New York City FC, og fandt Pierre Bengtsson.

- Jeg overvejede tingene lidt, da jeg hørte om muligheden for at komme til Vejle, siger Pierre Bengtsson og fortsætter:

- Det virkede som en god chance for mig, og jeg tog den.

Fremtiden i FC København tegnede en smule tåget for Pierre Bengtsson, som med 276 kampe er nummer fire på listen over spillere med flest kampe for klubben. Den toppes af William Kvist med 426, og kun Hjalte Bo Nørregaard og Mathias Zanga Jørgensen og altså William Kvist har flere FCK-kampe end Pierre Bengtsson.

Det var udsigten til manglende spilletid i FC København, som gav skiftet mening for Pierre Bengtsson.

- Jeg vil meget gerne med til sommerens EM-slutrunde, og det kunne blive svært, hvis jeg ikke spillede. Nu spiller jeg i Vejle, og det øger muligheden, mener Pierre Bengtsson.

Annonce

Mangler slutrunde-deltagelse

Slutrunde-deltagelse er noget, Pierre Bengtsson håber at på sit fodbold-cv, og den forestående EM-slutrunde er muligvis sidste chance for en spiller, der medio april fylder 33 år:

- Jeg håber, at jeg kan være med til at hjælpe Vejle til overlevelse i Superligaen, og at Vejle samtidig hjælper mig til EM.

Lejeaftalen mellem VB og FC København løber den igangværende halvsæson, og når den slutter, har Pierre Bengtsson fortsat et år tilbage hos københavnerne.

- Jeg vil gerne spille færdig i FCK. Det er en klub, som har betydet meget for mig, så jeg håber, jeg kommer tilbage, men samtidig kan der ske alt muligt, og det kan ske hurtigt, så jeg har svært ved at sige, hvor jeg spiller efter ferien, siger han.

Pierre Bengtsson

Alder: 32 år

Klubber: Vejle (lejeaftale, 2021), FC København (2017-2020), Bastia (lejeaftale, 2017), Mainz (2015-2017), FC København (2011-2014), FC Nordsjælland (2009-2010), AIK Stockholm (2006-2009).

Landskampe: 24 A- og 20 U21-landskampe for Sverige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Skuffelse på lokale efterskoler: Det er rigtig svært at forklare det for eleverne

Hedensted

Frustrerede efterskoleelever strejker: Giv os vores ungdom tilbage

Annonce