Annonce
Horsens

Tung sælger sine sidste pølser i dag: - Jeg elsker jo det her arbejde

Gravearbejdet er i gang omkring Tung Nguyens pølsepavillon. Onsdag flyttes pavillonen op på en blokvogn, og tidligt torsdag morgen transporteres den til materialegården på Endelavevej. Foto: Thomas Schütt
Det lakker for alvor mod enden for Tung Nguyens pølsepavillon på Torvet. Det er sidste åbningsdag i dag, og tidligt torsdag morgen flyttes pavillonen til materialegården på Endelavevej.

Horsens: Mandag er sidste dag, Tung Nguyen sælger pølser fra sin pavillon på Torvet i Horsens.

Efter 15 år som pølsemand på Torvet er det sidste åbningsdag, og tirsdag lukker han forretningen helt ned. Onsdag eftermiddag flyttes pavillonen op på en blokvogn, og tidligt torsdag morgen transporteres den til kommunens materialegård på Endelavevej.

- Jeg sælger det, jeg har i dag, og i morgen lukker jeg ned, sagde Tung Nguyen, da Folkebladet kiggede forbi ved middagstid.

- Det er da trist, meget trist. Jeg elsker jo det her arbejde. Jeg vil ikke savne at hakke løg, men jeg vil savne den kontakt, jeg har med kunderne. Jeg er her ikke hele dagen i dag, for jeg skal være sammen med mine børn, men jeg fik mulighed for at sige farvel til en del kunder i går, hvor jeg holdt åbent i forbindelse med, at julemanden kom til byen.

Annonce
Det er da trist, meget trist. Jeg elsker jo det her arbejde.

Tung Nguyen, pølsemand på Torvet

Byder ikke på ny stadeplads

Flytningen af pavillonen er en konsekvens af, at byrådet har besluttet, at vand-installationen Beringsøen i forbindelse med den netop igangsatte renovering af Torvet skal placeres der, hvor Tung Nguyens pavillon står i dag.

Madserveringen på Torvet skal i stedet foregå på en ny stadeplads lidt længere mod nord. Den kan man byde på frem til 4. december, men Tung Nguyen har allerede meddelt, at han ikke vil byde. Udgifterne til flytning og etablering af pavillonen et nyt sted er for høje, mener han.

Kommer der ikke nogen bud ind senest på onsdag, vil politikerne ifølge planen selv investere i en madbod.

Kommunen har tilbudt Tung Nguyen, at han frem til april kan sælge pølser på Torvet fra en mobil pølsevogn. Det tilbud har han endnu ikke besluttet sig for, om han vil tage imod.

- Nu skal jeg lige have flytningen overstået og sat pavillonen til salg, og så vil jeg se på, om der kunne være økonomi i at sælge pølser fra en vogn. Lige nu ved jeg ikke, hvad der skal ske, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce