Annonce
Horsens

Tung sælger sine sidste pølser i dag: - Jeg elsker jo det her arbejde

Gravearbejdet er i gang omkring Tung Nguyens pølsepavillon. Onsdag flyttes pavillonen op på en blokvogn, og tidligt torsdag morgen transporteres den til materialegården på Endelavevej. Foto: Thomas Schütt
Det lakker for alvor mod enden for Tung Nguyens pølsepavillon på Torvet. Det er sidste åbningsdag i dag, og tidligt torsdag morgen flyttes pavillonen til materialegården på Endelavevej.
Annonce

Horsens: Mandag er sidste dag, Tung Nguyen sælger pølser fra sin pavillon på Torvet i Horsens.

Efter 15 år som pølsemand på Torvet er det sidste åbningsdag, og tirsdag lukker han forretningen helt ned. Onsdag eftermiddag flyttes pavillonen op på en blokvogn, og tidligt torsdag morgen transporteres den til kommunens materialegård på Endelavevej.

- Jeg sælger det, jeg har i dag, og i morgen lukker jeg ned, sagde Tung Nguyen, da Folkebladet kiggede forbi ved middagstid.

- Det er da trist, meget trist. Jeg elsker jo det her arbejde. Jeg vil ikke savne at hakke løg, men jeg vil savne den kontakt, jeg har med kunderne. Jeg er her ikke hele dagen i dag, for jeg skal være sammen med mine børn, men jeg fik mulighed for at sige farvel til en del kunder i går, hvor jeg holdt åbent i forbindelse med, at julemanden kom til byen.

Det er da trist, meget trist. Jeg elsker jo det her arbejde.

Tung Nguyen, pølsemand på Torvet

Annonce

Byder ikke på ny stadeplads

Flytningen af pavillonen er en konsekvens af, at byrådet har besluttet, at vand-installationen Beringsøen i forbindelse med den netop igangsatte renovering af Torvet skal placeres der, hvor Tung Nguyens pavillon står i dag.

Madserveringen på Torvet skal i stedet foregå på en ny stadeplads lidt længere mod nord. Den kan man byde på frem til 4. december, men Tung Nguyen har allerede meddelt, at han ikke vil byde. Udgifterne til flytning og etablering af pavillonen et nyt sted er for høje, mener han.

Kommer der ikke nogen bud ind senest på onsdag, vil politikerne ifølge planen selv investere i en madbod.

Kommunen har tilbudt Tung Nguyen, at han frem til april kan sælge pølser på Torvet fra en mobil pølsevogn. Det tilbud har han endnu ikke besluttet sig for, om han vil tage imod.

- Nu skal jeg lige have flytningen overstået og sat pavillonen til salg, og så vil jeg se på, om der kunne være økonomi i at sælge pølser fra en vogn. Lige nu ved jeg ikke, hvad der skal ske, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce