Annonce
Horsens

Tung sælger sine sidste pølser i dag: - Jeg elsker jo det her arbejde

Gravearbejdet er i gang omkring Tung Nguyens pølsepavillon. Onsdag flyttes pavillonen op på en blokvogn, og tidligt torsdag morgen transporteres den til materialegården på Endelavevej. Foto: Thomas Schütt
Det lakker for alvor mod enden for Tung Nguyens pølsepavillon på Torvet. Det er sidste åbningsdag i dag, og tidligt torsdag morgen flyttes pavillonen til materialegården på Endelavevej.

Horsens: Mandag er sidste dag, Tung Nguyen sælger pølser fra sin pavillon på Torvet i Horsens.

Efter 15 år som pølsemand på Torvet er det sidste åbningsdag, og tirsdag lukker han forretningen helt ned. Onsdag eftermiddag flyttes pavillonen op på en blokvogn, og tidligt torsdag morgen transporteres den til kommunens materialegård på Endelavevej.

- Jeg sælger det, jeg har i dag, og i morgen lukker jeg ned, sagde Tung Nguyen, da Folkebladet kiggede forbi ved middagstid.

- Det er da trist, meget trist. Jeg elsker jo det her arbejde. Jeg vil ikke savne at hakke løg, men jeg vil savne den kontakt, jeg har med kunderne. Jeg er her ikke hele dagen i dag, for jeg skal være sammen med mine børn, men jeg fik mulighed for at sige farvel til en del kunder i går, hvor jeg holdt åbent i forbindelse med, at julemanden kom til byen.

Annonce
Det er da trist, meget trist. Jeg elsker jo det her arbejde.

Tung Nguyen, pølsemand på Torvet

Byder ikke på ny stadeplads

Flytningen af pavillonen er en konsekvens af, at byrådet har besluttet, at vand-installationen Beringsøen i forbindelse med den netop igangsatte renovering af Torvet skal placeres der, hvor Tung Nguyens pavillon står i dag.

Madserveringen på Torvet skal i stedet foregå på en ny stadeplads lidt længere mod nord. Den kan man byde på frem til 4. december, men Tung Nguyen har allerede meddelt, at han ikke vil byde. Udgifterne til flytning og etablering af pavillonen et nyt sted er for høje, mener han.

Kommer der ikke nogen bud ind senest på onsdag, vil politikerne ifølge planen selv investere i en madbod.

Kommunen har tilbudt Tung Nguyen, at han frem til april kan sælge pølser på Torvet fra en mobil pølsevogn. Det tilbud har han endnu ikke besluttet sig for, om han vil tage imod.

- Nu skal jeg lige have flytningen overstået og sat pavillonen til salg, og så vil jeg se på, om der kunne være økonomi i at sælge pølser fra en vogn. Lige nu ved jeg ikke, hvad der skal ske, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce