Annonce
Odder

Tunboere vil vide, hvorfor tidligere havnefogeds kone fik hans gamle job

57 beboere på Tunø ønsker svar på, hvorfor stillingen som havnefoged på øen ikke blev genopslået, da den ifølge dem pludselig blev en fuldtidsstilling fremfor et 17-timers job. Arkivfoto
Kræver svar på, hvorfor stillingen ikke blev genopslået, da præmisserne ændrede sig undervejs.
Annonce

Tunø: Det kan godt være, at den tidligere havnefogeds kone skulle have hans job, fordi hun er bedst kvalificeret. Men når stillingen gik fra at være en 17-timers stilling til et fuldtidsjob, hvorfor blev jobbet så ikke slået op igen?

Sådan lyder et af de spørgsmål, som 57 borgere på Tunø med deres underskrift har bedt om svar på, og som er blevet sendt til Odder Kommune og pressen i form af et læserbrev. Initiativtager til underskriftindsamlingen er Rene Nyvang Kristensen.

- Der er så mange ting i den her sag, som vi ikke forstår, og som Odder Kommune bør give os svar på. For eksempel lød ansøgningsfristen på stillingsopslaget som havnefoged på 25. februar i år og med start 1. april. Da en af ansøgerne til jobbet i marts bad om svar på, hvornår man ville høre noget, fik hun at vide, at stillingen tidligst ville blive besat 1. maj. Men allerede 3. april blev det pludselig offentliggjort, at jobbet var gået til den tidligere havnefogeds kone, og at der pludselig var tale om en fuldtidsstilling, idet hun nu også skulle være lejrchef for teltpladsen og stå for rengøring på havnen, siger Rene Nyvang Kristensen.

Annonce

Ærgrer sig

En af medunderskriverne på henvendelsen til Odder Kommune er Lotte Rekly, der selv søgte jobbet som havnefoged i 17 timer om ugen. Hun ved godt, at hun reelt er part i sagen, og hun ønsker da heller ikke at stille spørgsmålstegn ved, om det var den rette person, der fik jobbet.

- Det løb er kørt, og jeg er ikke interesseret i et fuldtidsjob, som det endte med at blive. Men jeg er forarget over, at jeg ved en samtale alene talte med den daglige leder af Tunø Havn, skipper Bjarne Mølgaard. Som jeg er orienteret, er det god forvaltningsskik at mindst to repræsentanter for ansættelsesmyndigheden er til stede ved en samtale, siger ansøgeren, der som beboer på Tunø ærgrer sig over, at tre stillinger blev lagt sammen til en fuldtidsstilling - uden at stillingen blev genopslået.

- Èn ting er, at der er behov for deltidsstillinger på Tunø. Noget andet er, at en fuldtidsstilling burde have været slået op vidt og bredt. Sådan et job kunne måske have lokket en ung børnefamilie til Tunø - og dem har vi virkelig brug for herovre, siger Lotte Rekly.

Jobbet som havnefoged blev slået op, efter at den sidst ansatte havnefoged forlod jobbet efter kun et år. Det var han forgængers kone, der nu har fået jobbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Odder

Odder er ikke længere grå: Første coronatilfælde registreret

Annonce