Annonce
Odder

Tunø-formand håber på ny ø-lægeordning straks

Jørgen Hastrup håber, at regionsrådet vedtager ordningen med et ugentlig lægebesøg på Tunø. Arkivfoto

Jørgen Hastrup forstår godt, at endelavitterne siger nej til et ugentligt lægebesøg, når de er vant til bedre - men ordningen er god nok til os, siger han.

Annonce

Tunø: Den ø-lægeordning, som nu bliver udsat i et år på Endelave, vil være en en klar fordel for Tunø. Derfor håber formanden for Tunø Beboerforening, Jørgen Hastrup, at den selvsamme ordning bliver vedtaget for Tunø på regionsrådsmødet 31. januar.

- Som øbo kan jeg naturligvis godt forstå, at beboerne på Endelave kæmper for deres ø og siger nej til et ugentlig lægebesøg, når de er vant til to besøg. Men når det så er sagt, vil et ugentligt lægebesøg på Tunø vil være en forbedring for os, idet vi i dag kun får et om måneden. Så vi siger gerne ja til ordningen, også selv om vi desværre mister vores sommerlæge i otte uger om året på den bekostning. Men det må jo leve med, siger Jørgen Hastrup.

Annonce

Samsø-læge stopper

Spørger man det lokale medlem af regionrådets udvalg for nære sundhedstilbud, Finn Thranum (V), hvad Tunøboerne kan forvente, vil han ikke love, at ordningen bliver vedtaget for Tunø. Men han fortæller, at der netop i disse dage foregår en meget intensiv dialog i udvalget. Og det vel at mærke i en positiv ånd.

- Vi må erkende, at vi med det første forslag lagde op til store forandringer uden at inddrage beboerne på Endelave og Tunø nok. Det råder vi nu bod på ved at udsætte beslutningen om lægeordningen på Endelave i et år. Hvad det ender med Tunø, ved jeg endnu ikke, siger politikeren, som også er medlem af Odder Byråd.

Skulle medlemmerne af regionsrådet vælge at igangsætte ordningen med ugentlige lægebesøg på Tunø straks, skal øboerne nu ikke regne med, at de fremover kan konsultere deres nuværende læge en gang om ugen. Praktiserende læge på Samsø, Flemming Jensen, har nemlig meddelt regionen, at han stopper 31. marts. Han har ellers i en del år taget turen fra Samsø til Tunø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce