Annonce
Østjylland

Trusler og tilhold: 23-årig mand dømt i omfattende sag om stalking af 'ekskæreste'

Arkivfoto: Axel Schütt
Det er anden gang, at den 23-årige er dømt for stalking mod den samme kvinde, som ifølge ham er en ekskæreste.
Annonce

AARHUS: En 23-årig mand fra Brabrand fik tirsdag formiddag sin dom i en omfattende sag om stalking.

Manden blev ved Retten i Aarhus idømt otte måneders ubetinget fængsel for gentagne gange at have overtrådt det tilhold, han har mod en 23-årig kvinde, som han tidligere har haft et forhold til.

I hvert fald var hans udlægning, at de to er ekskærester. Det er den 23-årige kvinde dog ikke enig i, fremgår det af forløbet.

Den 23-årige mand blev dømt for i flere tilfælde at have ringet til kvinden, skrevet til hende på sociale medier og over sms'er. Han er desuden dømt for at have opsøgt hende på gaden og andre steder, selvom han havde et tilhold. Han blev derudover kendt skyldig i at have truet kvinden på livet via flere beskeder på Messenger.

Han blev anholdt i begyndelsen af juli og har siden siddet varetægtsfængslet i sagen, mens man har ventet på, at sagen blev berammet.

I 2017 blev manden også dømt for at overtræde tilholdet mod kvinden, og derfor blev straffen ekstra hård.

- Jeg er tilfreds med, at man går ind og sætter en forholdvis høj straf mod en person, som også tidligere er dømt for noget lignende mod samme person, siger senioranklager Jakob Beyer.

- Den 23-årige kvinde er blevet forfulgt og chikaneret på alle tænkelige måder, både personligt og via beskeder og telefonopkald. Derfor er jeg tilfreds med, at retten med dommen har vist, at det kan få en alvorlig konsekvens på den måde at stalke en anden person, siger anklageren videre.

Den 23-årige udtog sig betænkningstid i forhold til at anke.

Straffen for stalking er for nyligt blevet skærpet, så man kan få op til to års fængsel i tilfælde med systematisk stalking.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce