Annonce
Udland

Trump ruller Obamas vandmiljøplan for USA tilbage

Handout/Reuters
For første gang i flere årtier kan der hældes pesticider og kunstgødning direkte i vandløb.
Annonce

Præsident Donald Trumps regering ventes torsdag at rulle en føderal lov tilbage, der har til formål at beskytte grundvandet og vandløb hen over USA.

Det skal imødekomme krav fra landbruget, olieselskaber og mineindustrier.

Lovændringen kan give Det Republikanske Parti et skub i ryggen i det amerikanske landbrugsbælte. Her er vælgergrupper, der kan være vigtige for at få Trump genvalgt som præsident senere i år.

- Det var regler, som i bund og grund tog jeres ejendom fra jer, sagde Trump i en tale søndag til den nationale landbrugsorganisation. Det rapporterer BBC.

Men det vil samtidig gøre mange natur- og miljøorganisationer vrede over, at Trump forsøger at score point på bekostning af miljøet.

Det er lederen for USA's miljøkontor (EPA), Andrew Wheeler, som senere på dagen vil fremlægge sit forslag, skriver avisen New York Times.

Det vil afløse den vandmiljøplan, der blev vedtaget under tidligere præsident Barack Obama. Den beskyttede også bække og vådområder i landet. Det blev dengang mødt med protester fra flere industrier.

Under de nye regler vil ejere af ejendom kunne hælde pesticider, gødning og andre forurenende stoffer direkte i millioner af kilometer vandløb og vandområder for første gang i årtier.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce