Annonce
Horsens

Truet af besparelser: Lokalråd vil have styrket lokal bus

Gedved Lokalråd er bange for, at der bliver færre busafgange i Gedved. Arkivfoto

Region Midtjylland har varslet store besparelser på de regionale busser. I Gedved er man bekymret for rute 107.

Gedved: Region Midtjylland skal som tidligere omtalt af Horsens Folkeblad spare på de regionale busser. Der skal findes besparelser på 40 millioner kroner, der skal træde i kraft senest i 2021

I Gedved er man bekymret over udsigten til, at der måske skal skæres i afgangene på bus 107, der i værste fald kan blive reduceret til en uddannelsesrute med dobbeltture morgen og eftermiddag.

I forvejen er Gedved blevet ramt af, at bus 112 ikke længere kører gennem byen.

Rute 107 forbinder Skanderborg og Horsens, og den kører gennem Gedved - foruden Tebstrup og Egebjerg.

Gedved Lokalråd har derfor udarbejdet en skrivelse, der er sendt til regionsrådsformand Anders Kühnau (S), formand for Midttrafik Jørgen Nørby og borgmester Peter Sørensen (S).

- Gedved Lokalråd vil hermed pointere vigtigheden af, at busrute 107 opretholdes eller styrkes, lyder det fra formand for Gedved Lokalråd, Niels Arne Kjærgaard, på vegne af rådet.

Udvid antal afgange

I skrivelsen pointerer han, at hvis offentlig transport fortsat skal være en mulighed for byens borgere, så skal busserne være der.

- Tilflytningen til Gedved går stærkt, og mange tilflyttere såvel som nuværende beboere arbejder eller studerer i Skanderborg og Aarhus, siger Niels Arne Kjærgaard og pointerer, at en del børn og unge går i skole eller gymnasium i Skanderborg og derfor bruger 107'eren som skolebus.

Ifølge lokalrådet er regelmæssige busser mellem Horsens og Gedved en nødvendighed, men også forbindelsen mod nord til Skanderborg og derfra videre til Aarhus er afgørende for mange borgere i Gedved.

Gedved Lokalråd opfordrer derfor til, at man ikke reducerer antallet af afgange - men at man tværtimod udvider antallet af afgange i morgen- og eftermiddagstimerne.

- Det betyder, at offentlig trafik bliver et reelt alternativ til egen bil. Ruten kan være med til at aflaste trafikken på E45. Omvendt vil en reduceret trafikplan for rute 107 sende flere biler ud på motorvejen, lyder det i den fælles udtalelse fra Gedved Lokalråd.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce