Annonce
Østjylland

Trouble Cats fejrer 30 års jubilæum

Martin Blom Hansen har i 30 år stået i spidsen for Trouble Cats, som tog form ved sammenrend til jamsessions på Fatter Eskil. Foto: Flemming Krogh

De fire musikalske hankatte i århusianske Trouble Cats udgiver deres fjerde album. Selv om de har spillet sammen i mange år, brænder de stadig for deres egen musik, som udover blues rummer elementer af rockmusik.

AARHUS: Ikke langt fra de skæve byhuse i Skolegade ligger de store caféer, der breder sig langs den fritlagte å. Og lidt længere væk ligger byens nye kulturvartegn Dokk1. Der er sket meget med midtbyen gennem de seneste 30 år, siden det århusianske bluesband Trouble Cats sled deres første trommeskind og guitarstrenge op på spillestedet Fatter Eskil.

Det intime spillested ligger her endnu og ligner sig selv, når man kigger ind udefra. Og de fire musikere i Trouble Cats spiller såmænd stadigt på Fatter Eskil. Indimellem.

- I 80'erne var der mange lokale musikere, som tog deres instrumenter med herned. Der var jamsessions, hvor vi spillede på kryds og tværs. Det var på en måde her, vores band Trouble Cats opstod. Det var en fed tid i Aarhus, husker Martin Blom Hansen, guitarist og PR-ansvarlig i Trouble Cats, som kalder sig selv et blues & roots-rockband.

På søndag er der releasekoncert, når Trouble Cats 4. album udkommer. Det foregår på Casa 58, det tidligere Vestergade 58. Bandet er - fra venstre - Henrik Thorsen på trommer, Martin Blom Hansen på guitar, Morten Brauner på bas og Henrik Hansen - sang og mundharpe. Foto: Frank Nielsen

Plads til at improvisere

- Blues fylder meget i vores musikalske bevidsthed. Det er vores ståsted. Men vi krydrer vores musik - som oftest er vores egne kompositioner - med elementer fra andre genrer. Rock'n'roll og rootsrock høres tydeligt, og ligesom jazzmusikere ofte gør til koncerter, giver vi hinanden plads til at improvisere undervejs. Når guitaren udfordrer mundharpen eller omvendt, så lever musikken, siger Martin Blom Hansen, som udover at spille guitar også griber mikrofonen, ligesom Henrik Hansen, der udover at synge spiller mundharpe.

Tilblivelsen af sangene på det nye album, der blot hedder "4", som en reference til at det er et 4-mands-band, der udgiver deres 4. album, opstår ofte i fællesskab.

- Måske er det mig, som kommer med nogle idéer. Nogle strofer, eller nogle linjer, som kan bruges til en sang. Men som regel opstår sangene, når vi er i øvelokalet. Og det er kendetegnende for vores musik, for Trouble Cats. Vi gør tingene sammen, forklarer Martin Blom Hansen, som, bortset fra et par rynker, ikke viser tegn på at være blevet 63 år.

Ligesom det tidsløse i bandets musikalske udtryk lever han i bedste velgående. Endda som bedstefar.

- Jeg har meget fornøjelse af, at mine to, voksne døtre bor i Aarhus. Indimellem spiller jeg guitar sammen med mit ældste barnebarn. Det nyder jeg, ligesom dengang min egen far introducerede mig til musikkens verden. Jeg begyndte at spille guitar som 12-årig, husker Martin Blom Hansen, der boede på Sydfyn dengang.

Det var især de engelske legender i Beatles, der prægede den unge, fynske guitarist. En nabodreng havde en lille Philips-pladespiller, hvor han spillede Twist and Shout og andre af Liverpool-bandets klassikere. Da flabede Mike Jagger tonede frem i Rolling Stones, blev det singler som Satisfaction og You Can't Always Get What You Want, som fik spilletid på den lille pladespiller inde hos naboen.

Annonce

B.B. og Jimi

- Både Beatles og Rolling Stones ligger som spor i mit musikalske liv. Senere hørte jeg Chuck Berry, Jimi Hendrix og andre af den kaliber. Langsomt blev min musikalske interesse mere blues-inspireret, hvor jeg lyttede til Muddy Waters, B.B. King og en masse andre bluesmusikere. Det passer vel fint med den type af musik, vi spiller i Trouble Cats, funderer den århusianske musiker, som også har en uddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus.

- I perioder af mit liv har jeg levet 100 procent af musikken. Som udøvende musiker, hvor jeg spillede i mange sammenhænge, og som underviser. Ellers er det journalistikken, der har præget mit arbejdsliv. De sidste mange år har jeg været freelance journalist med mange skiftende opgaver. Med alderen har jeg skrue lidt ned for journalistikken for at koncentrere mig mere om musikken. Om Trouble Cats.

Og det bliver der rig lejlighed til i den nærmeste fremtid. Først er der release-koncert på Vestergade 58, og senere pakker de fire musikere i bandet deres gear ned for at tage tourbussen til Skagen Festival. Det århusianske publikum til bluesrock kan også nyde Trouble Cats live, når de spiller på Aarhus Jazz Festival i juli måned, hvor en stribe af de nye sange fra albummet "4" bliver sendt ud over scenekanten med stor energi.

Annonce
Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Sport

John Madsen er død

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Horsens

Kæmpestort loppemarked vender tilbage: Gå på genbrugsjagt på hele Fængslets grund

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Horsens

Skabte lang kø på motorvejen: Bil gled i spildt olie og kørte galt

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

20-årig bilist mistede pludselig kontrollen på Havneallé - både hus og bil beskadiget

Annonce