Annonce
Ikast-Brande

Tronskifte i skaterhallen: EM i løbehjul skabte spænding

Scoot-dysten bød på masser af akrobatik og spænding. Her er det 14-årige James Gellatly fra England, der kravlede op på en niendeplads efter at have kvalificeret sig til finalen som nr. 13. Foto: MIkael Lund
Urban Street Zone var vært for EM i scoot - på godt dansk: Løbehjul.

Brande: Tilskuerne til søndagens finaler i EM i scoot (løbehjul) blev vidner til et tronskifte blandt de bedste herrer.

Englænderen Jordan Clark er tredobbelt ISF-champion og stillede da også op som forhåndsfavorit og med selvtilliden i orden. Han havde kvalificeret sig til søndagens finale med den højeste score i lørdagens kvalifikation, 90,60, foran den forsvarende europamester, landsmanden Jamie Hull med endnu en englænder, Archie Cole, på tredjepladsen.

Og netop Archie Cole viste sig som den skrappeste af alle, da dommerne skulle imponeres med alverdens halsbrækkende tricks, ikke sjældent udført hængende i luften med hovedet nedad.

Annonce
Archie Cole gik ind til søndagens finaleruns på en tredjeplads, men han havde gemt det bedste til sidst og endte som ny europamester foran forhåndsfavoritten Jordan Clark. Foto: Mikael Lund

I første gennemløb (run) distancerede Archie Cole Jordan Clark med sølle 0,09 point, og da han forbedrede sin score i andet run, mens det samme ikke lykkedes for Jordan Clark, var sejren hjemme.

Europamesterskaberne fungerede samtidig som kvalifikation til VM, som afholdes i den første weekend i december; hvor er endnu uvist på grund af corona-situationen, som også fik indflydelse på EM-stævnet i Brande.

Mange nåede ikke frem

I alt stillede 76 deltagere til start, men mindst ligeså mange nåede aldrig frem, da deres indrejse blev forhindret angiveligt på grund af myndighedernes fejlfortolkning af regler omkring corona.

Dermed blev der godt nok kamp om EM-titlen, men ikke om VM-pladserne hos kvinderne, hvor fire deltagere ”kæmpede” om fem pladser.

Europamester blev tyskeren Katharina Albrecht (88,87), som vandt foran Lucy Evans fra England (79,16) med danske Cathrine Thomasen (77,95) på tredjepladsen.

Hun bliver dermed ene om at repræsentere Danmark ved VM-finalen, eftersom ingen af de danske pro-herrer nåede i top-10 på trods af, at to danskere nåede videre til finalen. Tættest på var Hjalte Langebekk Hansen, der blev nr. 12, mens Simon Jonson helkiksede sit andet run og sluttede som nr. 14 og næstsidst i finalerunden.

Hos juniorerne vandt spanske Alex Gonzalez med 86,52 foran polakken Jakub Kulpa (80,85), mens Maksim Tihhorimov fra Estland på tredjepladsen blot var 0,1 point dårligere.

Finalens eneste dansker, Jacob Olsen, sluttede som nr. 9 med 63,99 point - langt fra den femteplads, der ville have sendt ham videre til VM-finalen.

Annonce

Fejlfortolkning ramte hårdt

Efter arrangementet har den formelle arrangør af kvalifikationsafdelingen, International Scooter Federation (ISF), sendt følgende præcisering vedrørende årsagen til, at over halvdelen af deltagerne aldrig nåede frem til Brande:

”Vi har på vegne af hele den internationale scootersport været i tæt kontakt med det danske politi over flere måneder (på vegne af scooter-kørere, der ville melde sig til), der desværre fejlagtigt afviste EM i scoot som et anerkendelsesværdigt formål. Dette betød, at vi så os nødsaget til at informere interesserede kørere fra lande, der ikke var på Danmarks grønne liste, at de højst sandsynligt ville blive afvist ved ankomst til Danmark eller allerede vil blive afvist at boarde fly til Danmark baseret på Danmarks indrejserestriktioner.

Givet at vi har med børn og unge at gøre ønskede vi ikke, at de skulle købe dyre billetter for så at blive afvist indrejse. Mange lande tilbyder endnu ikke vacciner til børn og unge, og dette faktum kan løses ved at tage de nødvendige tests, men det kræver stadig et anerkendelsesværdigt formål.

I torsdags (forrige torsdag, red.), som var alt for sent for kørere at kunne melde sig til og nå at tage tests etc, fik vi endelig en officiel udtalelse fra DIF’s juridiske team om, at politiet havde fejlfortolket loven, og at kørere (indtil genforhandling den 31.10.21) kunne have rejst til EM/VM i Danmark, da sporten som hører under DIF faktisk er et anerkendelsesværdigt formål.”

Annonce
Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Pest eller kolera for Kjeld i tuktuk: Bryd loven eller vær til gene for de andre på vejen

Horsens For abonnenter

Hjælp på vej til områder med parkeringskaos: Beboere byder licenser velkommen, men én ting bekymrer

AC Horsens

Karakterbogen: Indskifterne markerede sig positivt i pointdeling, hvor AC-offensiven manglede den sidste skarphed

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Flere ferierejsende redder ikke rejsebranchens år

Kultur For abonnenter

Undskyld, men det handler altså om et neger-sangkor: Besøget var en sensation i Horsens

Kultur

Ny præst nær penthouse: Sogn køber luksus-lejlighed i Geiserne med storslået udsigt til Guds fri natur

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

AC Horsens

Skuffelse og små hop på stedet i AC Horsens: To gange uafgjort flytter ingenting i tabellen

Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

AC Horsens

Se videoanalysen: Trods powerplay i en halv time kunne AC Horsens ikke lirke Vendsyssel-defensiven op

Annonce