Annonce
Hedensted

Troels Lund Poulsen blev valgkonge i Hedensted: Se de personlige stemmer her

Troels Lund Poulsen (V) er ofte på besøg i lokalområdet og var også flere gange forbi under valgkampen - her sammen med Lars Løkke Rasmussen. Han var som topscorer på personlige stemmer i Hedensted-kredsen med til at sikre Venstre et godt valg lokalt. Foto: Michael Svenningsen
Med 3942 personlige stemmer i Hedensted-kredsen er Troels Lund Poulsen (V) kommunens klart største stemmesluger. Daniel Toft Jakobsen (S) og Hans Kristian Skibby (DF) indtager de næste pladser på listen. Alle tre bevarer deres mandat i folketinget.

Hedensted: Troels Lund Poulsen (V) blev endnu engang vælgernes klare favorit i Hedensted-kredsen. Det står klart, efter de personlige stemmer torsdag ved 17-tiden er talt op.

Med 3942 personlige stemmer lagde Venstre-favoritten afstand til de næste stemmeslugere på listen, nemlig Daniel Toft Jakobsen (S), der fik 1858 lokale stemmer, og Hans Kristian Skibby (DF), som 1308 Hedensted-borgere har stemt på.

Selvom Troels Lund Poulsen også for fire år siden blev nummer et i kredsen, er det med næsten 1000 flere personlige stemmer i år et endnu klarere mandat, Hedensted-vælgerne har givet ham.

- Jeg har haft mulighed for at gøre min indflydelse gældende som minister de sidste fire år, hvor jeg har prioriteret flere lokale sager. Jeg tror, det er det, vælgerne kvitterer for, lyder forklaringen fra Troels Lund Poulsen.

Personlige stemmer

Top fem over personlige stemmer i Hedensted-kredsen:

  1. Troels Lund Poulsen (V): 3942 (3066 ved valget i 2015)
  2. Daniel Toft Jakobsen (S): 1858 (1694)
  3. Hans Kristian Skibby (DF): 1308 (2051)
  4. Henrik Dam Kristensen(S): 817 (874)
  5. Isabella Arendt (KD): 774 (19)
Annonce

Skibby mistede 743 stemmer

Også nummer to på listen, Daniel Toft Jakobsen, der bor i Øster Snede, men i år var opstillet i Faurskov-kredsen, fik en fremgang i de personlige stemmer i Hedensted. Han er gået fra 1694 til 1858 stemmer i kommunen.

Hans Kristian Skibby, der bor i Tørring, men er opstillet i Horsens, er derimod mærket af det katastrofale valg, Dansk Folkeparti har haft i Hedensted såvel som på landsplan. Og selvom han med 1308 personlige stemmer blev nummer tre på listen i Hedensted-kredsen ved onsdagens valg, så har han fået 743 færre stemmer end ved DF's kæmpevalg for fire år siden.

Der var længe spænding om, hvorvidt Toft Jakobsens og Skibbys personlige stemmetal i hele Østjyllands Storkreds ville være nok til at de kunne beholde deres pladser i folketinget, men da tallene fra Aarhus endelig dukkede op, viste det sig, at begge klarede frisag.

Annonce

Ung KD'er blev nummer fem

På en fjerdeplads i Hedensted er der også en genganger, nemlig Henrik Dam Kristensen (S), der opnåede 817 stemmer mod 874 i 2015.

Femtepladsen byder derimod på et helt nyt navn, nemlig Kristendemokraternes unge konstituerede formand, Isabella Arendt.

Den unge kristendemokrat har fået 774 stemmer i Hedensted Kommune, hvilket svarer til lidt over halvdelen af partiets stemmer i kredsen.

Det lokale byrådsmedlem Birgit Jakobsen, der også stillede op til folketingsvalget for KD, fik 314 personlige stemmer i Hedensted Kommune.

Ingen af delene var dog nok til at få KD over spærregrænsen.

Daniel Toft Jakobsen (S) opnåede en lille fremgang i antallet af personlige stemmer i Hedensted-kredsen og overtog dermed andenpladsen på listen fra Hans Kristian Skibby (DF), som gik tilbage. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Gemmer: Jeg burde have scoret

Annonce