Annonce
Hedensted

Troels Lund: En umådelig trist dag for Venstre

I forbindelse med valgkampen havde Troels Lund Poulsen inviteret Lars Løkke Rasmussen ned på havnen i Juelsminde for at lange friske rødspættefiletter ud til vælgerne. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det lokale folketingsmedlem, Troels Lund Poulsen, der var ven med Lars Løkke Rasmussen, kalder dagens farvel til Venstres formand for uværdigt.

Hedensted: - Jeg synes, det er en umådelig trist dag for Venstre. Jeg har sat enorm stor pris på samarbejdet med Lars Løkke Rasmussen, som er en af de største i dansk politik. Jeg er meget ked af, at det er endt på den måde.

Sådan siger Troels Lund Poulsen, der kunne se til fra sidelinjen, mens Venstres forretningsudvalg og hovedbestyrelse holdt møde i Brejning, og Lars Løkke Rasmussen efterfølgende meddelte, at han trækker sig som formand for partiet.

- Jeg synes ikke, det er en værdig måde at sige farvel på. At man ikke vil tillade et landsmøde, hvor vi kan diskutere politik. Det er mærkeligt, at man kun vil diskutere hvem uden at diskutere den politisk linje, siger Troels Lund Poulsen.

Det personlige farver selvfølgelig min opfattelse af sagen, men jeg har siddet i Folketinget i 18 år og set, hvem der har gjort en forskel på den politisk scene, og det, synes jeg, Lars har gjort.

Troels Lund Poulsen

Fisk i Juelsminde

Det er blot tre måneder siden han stod sammen med Lars Løkke Rasmussen på havnen i Juelsminde og delte fisk ud i håb om at kapre lokale vælgere. De har haft et tæt samarbejde, og Troels Lund Poulsen støttede også Løkke under opgøret i 2014.

- Jeg betragter Lars Løkke som en god ven, så det berøre mig personligt, siger Troels Lund Poulsen og nævner blandt andet, hvordan Lars Løkke Rasmussen støttede ham under sagen om Helle Thorning Schmidt skattesag.

- Det personlige farver selvfølgelig min opfattelse af sagen, men jeg har siddet i Folketinget i 18 år og set, hvem der har gjort en forskel på den politisk scene, og det, synes jeg, Lars har gjort, siger Troels Lund Poulsen til Folkebladet.

Uenig med lokalforening

Dermed er han uenig som sin partiforening, der var medunderskriver på en opfordring fra 23 midt- og vestjyske Venstre-foreninger til formandskabet om at trække sig.

- Jeg var ikke enig i den udmelding, og det har jeg givet udtryk for, siger Troels Lund Poulsen, der dog ikke mener, at det får betydning for samarbejdet med den lokale partiforening.

- Vi er åbenlyst uenige om det her, men jeg føler stadigvæk, der er fuld opbakning til mig, siger Troels Lund Poulsen, der for nylig blev udnævnt som partiets finansordfører, et hverv han har tænkt sig at udfylde.

Ligesom mange andre i Venstre har han ikke lyst til at give sit bud på, hvem der nu skal være formand og næstformand i partiet.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce