Annonce
Horsens

Trods Venstre-fremgang: Birte missede plads i Folketinget

Birte M. Andersen har endnu ikke taget stilling til, om hun vil fortsætte som Venstres kandidat i Horsens-kredsen. Arkivfoto
Venstres kandidat i Horsens-kredsen, Birte M. Andersen, fik et pænt stemmetal i Horsens og Skanderborg, men i de øvrige kredse, var der ikke mange stemmer at hente.

Horsens: Trods en stor fremgang for Venstre i Østjylland, lykkedes det ikke kandidaten i Horsens-kredsen, Birte M. Andersen, at opnå valg til Folketinget.

Da de personlige stemmer var talt op torsdag ved 19-tiden, stod det klart, at Birte M. Andersen ikke fik stemmer nok til et sæde på Christiansborg.

Birte M. Andersen fik 1034 stemmer i Horsens-kredsen og små 2000 i alt i Østjyllands Storkreds. Det sidste Venstre-mandat, det 6., gik til Heidi Bank, der fik 2943 stemmer i kredsen.

-Det rakte ikke, og sådan er det. Set i bakspejlet handler det nok om, at jeg ikke har ført en så bred valgkamp, men fokuseret på Horsens og Skanderborg. Man kan se, at de kandidater, der er kommet ind, får pæne stemmetal bredt i kredsene, siger Birte M. Andersen, der ifølge eget udsagn ikke er skuffet.

- Det har været en sjov valgkamp, en positiv oplevelse. Og jeg er glad for, at jeg har bidraget til Venstres gode resultat, siger hun.

- Er du også kandidat for Horsens-kredsen ved næste valg?

- Det har jeg ikke tænkt på. Lige nu er jeg i Flensborg (ægtefællen Kim Andersen er generalkonsul i Flensborg, red.) og hygger mig med gode venner. Senere skal vi evaluere resultatet med kredsen, siger hun.

Det har været en sjov valgkamp, en positiv oplevelse. Og jeg er glad for, at jeg har bidraget til Venstres gode resultat.

Birte M. Andersen (V), kandidat i Horsens-kredsen

Flot valg til Øktem

På forhånd var styrkeforholdet mellem Birte M. Andersen og Skanderborg-kandidaten, Fatma Øktem, imødeset med spænding.

De to kandidater har for alvor krydset hinandens spor. Fatma Øktem var kandidat i Horsens i 2015, og Birte M. Andersen bor i Skanderborg, hvor Fatma Øktem har overtaget Birte M. Andersens mand, Kim Andersens, kandidatur.

Det personlige kamp mellem de to slap Fatma Øktem bedst fra. Hun blev valgt til Folketinget med 5130 stemmer, altså mere end 3000 flere end Birte M. Andersen. Birte M. Andersen vandt Horsens med knap 400 stemmer, mens Fatma Øktem vandt en klar sejr over Birte M. Andersen i Skanderborg. Her tog Øktem 2446 stemmer, mens Birte M. Andersen fik 594.

- Det er helt naturligt. Det er jo hendes kreds, og hun har ført en energisk valgkamp. Jeg ønsker hende tillykke med valget, siger Birte M. Andersen.

Det er også værd at bemærke, at Fatma Øktem som Horsens-kandidat fik 1773 stemmer i Horsens-kredsen, 739 flere end Birte M. Andersen ved onsdagens valg. Og det på trods af, at Venstre fik et skidt valg i 2015 med kun fire mandater i Østjylland.

Udover Fatma Øktem og Heidi Bank gik Venstres mandater i Østjylland til Jakob Ellemann-Jensen, Britt Bager, Michael Aastrup Jensen og Troels Lund Poulsen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce