Annonce
Horsens

Trods skeptiske naboer: Ok til plan for 34 nye boliger

Ifølge forslaget til ny lokalplan skal der bygges rækkehuse på arealet. Kortmateriale: Horsens Kommune
Udvalg har sagt ok. Et lokalplanforslag for 34 nye boliger på Torpvej i Østbirk er på vej i høring.
Annonce

Østbirk: Der er 34 nye boliger på vej på Torpvej i Østbirk.

Plan- og miljøudvalget har godkendt, at et nyt lokalplanforslag for området bliver sendt i høring i fire uger. Det vil ske efter byrådsmødet på mandag.

Forslaget har givet anledning til, at bekymrede naboer har henvendt sig til kommunen.

- Vi har valgt at sende lokalplanen i høring, men vi er meget opmærksomme på, at naboerne har reageret. I sommerferien modtag udvalget en skrivelse fra Rikke Tønder, som var sendt på vegne af naboerne, der har stillet spørgsmål til ændringer i forhold til den eksisterende lokalplan fra 2007. Vi skal se, om vi kan finde en løsning, der falder i spænd med naboernes ønsker, siger formand for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V).

I den oprindelige lokalplan var der lagt op til, at der skulle bygges parcelhuse på grunden, men på grund af efterspørgslen på rækkehuse er en del af området nu udlagt til netop rækkehuse.

Vi har valgt at sende lokalplanen i høring, men vi er meget opmærksomme på, at naboerne har reageret.

Martin Ravn (V), udvalgsformand

Annonce

Modning er startet

Boligerne må opføres i max. én etage og i en maksimal højde på syv meter. Af den gældende lokalplan fremgår det, at boligerne måtte være højst 5,5 meter.

- Det er stadig tale om boliger i én etage, understreger Martin Ravn.

Han vurderer, at det burde være muligt at lave en lokalplan, som også naboerne er trygge ved.

- Det kunne være en mulighed, at man måske kan lave en ændring, så boligerne er lavere over mod eksisterende byggeri. Men det er noget af det, som vi skal se, om vi kan blive enige om. Grunden til, at borgerne er så tidligt ude, er, at entreprenøren allerede er i fuld gang med at grave kloak og rørføring under jorden. Naboerne er selvfølgelig forundrede over, at det kan ske, når lokalplanen ikke er vedtaget. Men det er en risiko, som entreprenøren tager. Det kan være, vi beslutter politisk, at der er nogle ting, der skal ændres i lokalplanen, og så skal det jo laves om, understreger Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce