Annonce
Hedensted

Trods protester: Nu kommer omfartsvejen øst om Hedensted

Teknisk udvalg tog på mødet i går stilling til tre forskellige linjeføringer, der alle går fra Spettrupvej i Nord til Højløkkevej i Syd. De valgte at gå videre med den midterste linjeføring (orange). Kort: Hedensted Kommune

Et enigt teknisk udvalg sagde i går ja til en omfartsvej øst om Hedensted. Pris: 39 millioner kroner.

Hedensted: Der er brug for en ny infrastruktur, når det østlige Hedensted i de kommende år vokser med op til 800 boliger. Det er politikerne i teknisk udvalg enige om, og derfor sagde de på et møde i går ja til, at der skal anlægges en ny vej øst om byen.

Lodsejere i området har på borgermøder, i læserbreve her i avisen og i høringssvar til forslaget gjort klart, at de ikke mener, der er brug for en vej, men det er politikerne lodret uenige i.

- Byen vokser mod øst, og der er brug for et vejnet, der følger med udviklingen. Vores udregninger viser, at der i 2030 vil køre næsten 3000 biler på den nye omfartsvej - og det er biler, som, hvis den ikke bliver bygget, i stedet vil belaste vores boligveje, forklarer formand for teknisk udvalg, Lene Tingleff (V).

Vi har et boligområde, der vækster, og vi vil gerne have, at infrastrukturen følger med. Derfor vil vi gerne i gang med at anlægge omfartsvejen så hurtigt som muligt.

Lene Tingleff (V)

Det koster vejen


  • Ny strækning fra Højløkkevej til Dalbyvej, 450 meter: 5 mio. kr.
  • Ny strækning fra Dalbyvej til Spettrupvej, 1800 meter: 25 mio. kr.
  • Ombygning af Spettrupvej ved ny vej, 250 meter: 4 mio. kr.
  • Sideudvidelse af Spettrupvej og fortov, 800 meter: 2 mio. kr.
  • Simpel sideudvidelse af Højløkkevej, 1000/1450 meter: 3 mio. kr.

Orange linjeføring

Foreløbigt har teknisk udvalg besluttet, at der skal laves en ny lokalplan for området, og så har de peget på den linjeføring, de mener, er den bedste.

Byrådet skal tage stilling til sagen på sit møde i slutningen af februar, men med et enigt teknisk udvalg i ryggen, er en godkendelse formentlig en formalitet.

Linjeføringen, som teknisk udvalg peger på, er den orange, som går fra Højløkkevej 450 meter syd for Dalbyvej og krydser Dalbyvej 250 meter vest for Dalby Kirke. Linjeføringen krydser Aldumvej i den østlige side af korridoren. Nord for Aldumvej drejer den mod vest og ledes ad Spettrupvej til Hovedvejen. Den eksisterende strækning, ad Højløkkevej fra Dalbyvej til 450 meter syd for Dalbyvej, bliver nedlagt som offentlig vej.

- Vi har valgt den linjeføring ud fra de input, vi har fået fra lodsejere i området. Den giver god mening, fordi den ligger i skel og ikke splitter marker op, siger Lene Tingleff.

Den videre proces

Der er endnu ikke afsat penge til den nye omfartsvej, udover 600.000 kr. til planlægning og projektering. Selve anlægget bliver dog en hel del dyrere end det, og forvaltningen har anslået, at vejprojektet i alt kommer til at koste 39 mio. kr.

- Det er et stort beløb, men en del af pengene skulle vi bruge under alle omstændigheder, fordi flere veje i området trænger til reparation og forbedringer, siger Lene Tingleff.

Teknisk udvalg vil gerne have projektet sat i gang med det samme, men inden byggeriet kan begyndes, skal lokalplanen være færdig, og det kan tidligst ske om et år. Herefter skal kommunen erhverve de nødvendige arealer til udvidelse, og endelig skal vejen projekteres og i udbud.

Det betyder, at den nye vej tidligst kan være klar til foråret 2021 - altså om godt to år.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce