Annonce
AC Horsens

Se videoanalysen: Trods powerplay i en halv time kunne AC Horsens ikke lirke Vendsyssel-defensiven op

En udvisning til gæsterne i det 64. minut gav AC Horsens alle kort på hånden for at bringe sig tilbage i kampen og sikre sig fuldt udbytte i søndagens kamp mod vendelboerne. Det blev dog kun til et enkelt point efter en uforløsende 1-1-kamp.

Horsens: Efter en begivenhedsfattig affære i Hvidovre i sidste runde i 1. division, ventede der søndag AC Horsens en alletiders mulighed for at komme tilbage på sejrskurs, da Vendsyssel FF gæstede Casa Arena.

Vendelboerne har fået en skidt start på sæsonen og lå før kampen næstsidst i tabellen - til trods for talrige forstærkninger i løbet af sommeren.

AC Horsens formåede dog ikke at sætte trumf på i det, der startede som en jævnbyrdig kamp, men blev en envejsforestilling, da gæsterne fik en mand smidt ud og spillede i undertal den sidste halve time. Opgøret endte i stedet 1-1.

Annonce

Jens Bertel Askou havde til kampen holdt fast i sine vante 11 startende, og eneste i øjenfaldende ændring var således, at der var blevet plads til Jannik Pohl i front på bekostning af Lirim Qamili.

En udvisning til Vendsyssel FFs Lasse Steffensen i det 64. minut betød, at AC Horsens spillede kampens sidste halve time i overtal. Hjemmeholdet formåede dog kun at bringe stillingen på 1-1 før slutfløjt. Foto: Ole Nielsen

Efter en hektisk start, hvor begge hold kæmpede indædt for at sætte sig på spillet på banens midte, var det gæsterne, der tilspillede sig kampens første - men halve - chancer. Først ved fyrtårnet Lasse Steffensen, der opsnappede en løs bold i feltet, og derefter med et skud på kanten af feltet fra Zander Hyltoft.

En spand koldt vand i hovedet

Herefter fik AC Horsens organiseret sig bedre og reduceret afstanden mellem kæderne mod slutningen af en chancefattig første halvleg. De første tre kvarter bar tydeligt præg af, at begge hold har deres forcer i kontraspillet og var villige til at stille mange mand bag bolden.

Hjemmeholdet var dog tættest på at få bolden over stregen; da evigt farlige Magnus Riisgaard Jensen stod helt fri ved bagerste stolpe i det 34. minut, men skød over mål.


Gæsternes offensive profil, Tiémoko Konaté, bragte Vendsyssel FF foran 1-0 efter 51 minutters spil. Efter en udvisning til gæsterne var det indskiftede Tonny Brochmann, der sendte AC Horsens ind i kampen på ny. Foto: Ole Nielsen

Akkurat samme situation udspillede sig knap ti minutter senere, hvor en veloplagt Anders K. Jakobsen overplacerede sit forsøg.

Fra anden halvlegs start var det igen AC Horsens, der kom hurtigst ud af starthullerne - og forsøgte at spolere modstandernes opspil med et højt pres på kanten af Vendsyssel-feltet.

Blot seks minutter inde i halvlegen fik Jens Bertel Askous tropper dog en spand koldt vand i hovedet, da nordjydernes offensive profil, Tiémoko Konaté, bragte gæsterne foran 1-0 efter et hjørnespark, hvor han kom først på en løs bold i feltet.

Annonce

Overtalsspil fik AC Horsens i gang

Dét rystede synligt AC Horsens, der i de følgende minutter havde svært ved at sætte pasningsspillet sammen og tre gange på tre minutter ekspederede afleveringer ud over sidelinjen.

Kampen vendte dog efter 64 minutter, hvor Lasse Steffensen modtog sin anden advarsel og blev sendt fra banen.

Det sikrede knap 30 minutters overtalsspil til AC Horsens, som kun skulle bruge seks minutter på at udnytte chancen til at fylde op i Vendsyssel-boksen. Her fandt Janus Drachmann med et flot indlæg indskiftede Tonny Brochmann, der pandede kuglen i mål til 1-1.

AC Horsens-Vendsyssel FF 1-1 (0-0)

1. division

Målscorere: Tiémoko Konaté (51.), Tonny Brochmann (71.)

AC Horsens: Matej Delac, Alexander Ludwig, Magnus Riisgaard Jensen, James Gomez, Thor Lange (Lubambo Musonda, 45.), Jonas Gemmer (Tonny Brochmann, 55.), Janus Drachmann, Thomas Santos, Casper Tengstedt, Anders K. Jakobsen (Lirim Qamili, 84.), Jannik Pohl (Aron Sigurdarson, 55.).

Vendsyssel FF: Lukas Jonsson, Thomas Oude Kotte, Xandro Schenk, Mads Greve, Zander Hyltoft, Jelle van der Heyden (Jeppe Pedersen, 72.), Diego Montiel (Lucas Jensen, 55.), Mikkel Wohlgemuth, Tiémoko Konaté, Lasse Steffensen.

Advarsler: Lasse Steffensen (33., 64.), Xandro Schenk (64.), Anders K. Jakobsen (74.), Mikkel Wohlgemuth (74.).

Herfra foregik spillet kun én vej - men trods regulært powerplay i og omkring Vendsyssel-feltet i kampens sidste kvarter, lykkedes det ikke AC Horsens at finde netmaskerne.

I stedet måtte Jens Bertel Askous mandskab gå fra banen med resultatet 1-1 efter en uforløsende affære.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Michael Mortensen fordobler indtjeningen i en vifte af 25 selskaber: - Vi går efter synergier

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce