Annonce
Horsens

Trods navneskifte: Løb er stadig omdrejningspunktet i Karls butik

OBSForsideRunners High er fortid, men det er butikkens DNA ikke. Karl Rasmussen har indgået et nyt samarbejde med Kaiser Sport og Ortopædi og har fået udvidet kompetencerne i Havneallé. Hvor der er tale om bevægelse, kan vi gøre en forskel, siger Karl Rasmussen. Foto: Søren E. Alwan
Løbebutikken Runners High gik i marts sammen med sjællandske Kaiser Sport og Ortopædi: Det er en opgradering for både kunder og ejerskabet, siger manden bag Runners High, Karl Rasmussen.

Horsens: - Jeg er så glad. Jeg er helt sikker på, at med det nye koncept, har vi fået et utrolig godt produkt og en fantastisk service til vores kunder. Og det allerbedste er, at folkene fra Kaiser Sport og Ortopædi og jeg swinger et hundrede procent og arbejder frem efter det samme. Vi er lige meget ramt af den samme ild og passion.

Det forklarer Karl Rasmussen, der har drevet løbebutikken Runners High gennem ti år, og som i marts gik sammen med sjællandske Kaiser Sport og Ortopædi, et firma, der er startet som en traditionel ortopædisk klinik, men som gennem årene har udviklet kompetencerne i en også sportslig retning. Firmaet driver afdelinger i Brønshøj, Slagelse og nu i Horsens.

Annonce

Vi har mange kompetencer samlet. Derfor har vi i virkeligheden svært ved at definere os. Er vi en klinik, en special-løbebutik? Svaret er vel, er vi er begge dele. Så måske er vi snarere et "kompetencecenter".

Karl Rasmussen, butikschef og partner i Kaiser Sport og Ortopædi

Hvordan definerer vi os?

- Vi har mange kompetencer samlet. Derfor har vi i virkeligheden svært ved at definere os. Er vi en klinik, en special-løbebutik? Svaret er vel, er vi er begge dele. Så måske er vi snarere et "kompetencecenter", funderer Karl Rasmussen.

Han er partner i den nye konstruktion og butikschef i Horsens-afdelingen på Havneallé 5.

Blandt kompetencerne er løbesko, tilpasset foden - evt. med individuelt fremstillede ortopædiske indlæg. Der er skadesbehandling, forebyggende træning ved ansatte fysioterapeuter. Horsens-afdelingen arbejder sammen med Fysio Danmark Horsens. Og så er der teknisk rådgivning omkring løb - løbetræner Claus Hechmann vil være en integreret del af huset i Horsens, ligesom det er tilfælde med de andre afdelinger.

Og så er der naturligvis Karl Rasmussen selv, der som passioneret løber giver tips til løbetræningen.

Vi hjælper folk på vej

- Vi vil kunne hjælpe kunder med fodproblemer - store som små. Har man f.eks. nedsunken forfod, så kan vi gøre noget med sko, såler og individuelt tilpassede indlæg. Det gælder for mange af de gængse problemer, som man kan have. Hvor der er tale om bevægelse, kan vi gøre en forskel, forklarer Karl Rasmussen.

I tilknytning til forretningen er der nu indrettet to klinikker - en til forretningen selv - og en anden kan på sigt udlejes til andre faggrupper f.eks. fodterapeut.

Der er et værksted, hvor der vil blive fremstillet specialindlæg. Karl Rasmussen og hans medarbejdere er ved at blive oplært i den nye teknik, der nu anvendes i Havnealle 5: 3D-scanner, som bruges i forbindelse med fremstilling af indlæg. Og håndværket med fremstillingen af indlæggene. I fysioterapiklinikken vil der også blive arbejdet med øvelser og terapi.

- Konceptet er, at vi vil hjælpe folk på vej - uanset deres problemer og ønsker.

Runners High i Horsens er blevet til Kaiser Sport og Ortopædi, men det er stadig Karl Rasmussen, der står ved roret som butikschef og medejer. Her analyserer han en løber på løbebåndet. Foto: Søren E. Alwan

Rejserne er reddet

- Noget af det, jeg er mest glad for, er, at Kaiser har syntes om mine løberejser, som jeg har arrangeret gennem flere år. Så det er stadig en del af konceptet her, siger Karl Rasmussen, der blandt sine mange rejseideer arbejder med en rejse til deltagelse i New York Maraton, der fejrer 50-års jubilæum til næste år.

Og der er mange flere på programmet. Løberejserne er populære, forklarer Karl Rasmussen.

- Da vi skulle til at indrette butikken, var jeg spændt på, hvorledes det skulle gøres. Hvor meget, der skulle ændres. Men det vigtigste i min butik - rent fysisk - er hyggemiljøet, kaffemaskinen, "løbesouveniers" og så tavlen, hvorpå vi skriver alt. Men alt det er den nyrenoverede forretning bygget op omkring - endda endnu bedre end før. Så folk kan genfinde miljøet i alt det nye. Butikkens DNA er her stadig, understreger Karl Rasmussen.

Der ydes hjælp til at finde den helt rigtige sko... Foto: Søren E. Alwan

Nærvær og faglighed

- Jeg har kendt folkene bag Kaiser Sport og Ortopædi gennem flere år. Vi er mødtes til forskellige messer og arrangementer. Vi er af den samme støbning, vi brænder for det samme: Nærvær, faglighed. Ud over at drive en forretning værdsætter vi i høj grad det menneskelige. Det er fedt som forretning også at rumme det.

- Jeg kommer til at mærke det i det daglige. Den opbakning, som jeg allerede har fået. Vi er pludselig mange flere til at arbejde for at løse kundernes problemer og ønsker. Mange flere ansatte med mange flere kompetencer - i et større hus. Det, jeg ikke kan, kan de i Brønshøj eller Slagelse. Det, de savner et svar på, kan jeg måske give her i Horsens. Også under ferie og sygdom og ekstra travlhed er der flere til at bakke op. Det giver mig ro på. Min forretning og jeg er pludselig blevet en del af noget langt større. Det er en opgradering for både kunder og ejerskabet.

- Det er ingenlunde vemodigt at lægge Runners High i graven. Jeg har truffet en beslutning, som føles godt i maven. Fra A til B er der aldrig en lige streg. Jeg føler, at jeg er det rigtige sted i livet, siger Karl Rasmussen.

Via en 3D-scanner kan man bl.a. finde årsagen til "problemfødder"... Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce