Annonce
Erhverv

Trods corona og andre udfordringer: Kartoffelmelcentralen KMC klarede skærene

KMC's formand Peter C. Petersen var ganske tilfreds med regnskabet fra kartoffelmelcentralen. Foto: KMC
KMC fasthold omsætning og tjente også penge - omend ikke så mange som forrige regnskabsår.

Brande: Kartoffelmelcentralen KMC i Brande formåede trods coronaen at fastholde sin omsætning i regnskabsåret 2020/21. Omsætningen blev på 2,078 milliarder kroner, hvilket er på samme niveau som året inden. Det ordinære resultat efter skat udgjorde 158 millioner kroner, hvilket er noget lavere end sidste års rekord-resultat på 215 mio. kr.

KMC’s formand Peter C. Petersen kunne på virksomhedens generalforsamling den 19. november fortælle, at årets regnskab gav et ”tilfredsstillende resultat under vanskelige forhold”.

Han henviste til, at afsætningen i store perioder var vigende på grund af corona-pandemien, og hvor corona-restriktioner, fragtudfordringer og Brexit gjorde hverdagen mere end vanskelig for medarbejderne hos KMC.

Resultatnedgangen var forventet og skyldes lavere verdensmarkedspriser på kartoffelstivelse samt voldsomt stigende logistikomkostninger på specielt oversøisk fragt.

Annonce

Stor investering i fabrik

Formanden kunne berette, at virksomheden i årets løb tog den seneste produktionsudvidelse på KMC Derivat fabrikken i brug. Det var en investering på godt 120 millioner kr. Denne øgede produktions-kapacitet understøtter virksomhedens strategiske fokus på forædlede produkter.
KMC’s aktiviteter inden for pulverproduktion fortsatte de gode takter fra de seneste år, hvor produktionskapaciteten har været 100 procent udnyttet. Den gode produktionsøkonomi sammen med markedsudviklingen har betydet, at sidste års rekordniveau for afregningsprisen på pulverkartofler igen blev slået i 2020/21.

Der er oprettet en bedre balance imellem udbud og efterspørgsel på verdensmarkedet for kartoffelstivelse. Men situationen med høje priser for søfragt, diesel, el og gas samt nu også kraftigt stigende gødningspriser gør dog, at der også i det kommende regnskabsår skal arbejdes hårdt for at bevare og udbygge den nuværende position i markedet, understregede Peter C. Petersen.

KMC ejes i fællesskab af de tre danske kartoffelmelsfabrikker "Midtjylland" i Brande, "Sønderjylland" i Toftlund og "Karup Kartoffelmelsfabrik" i Karup. Virksomheden er førende inden for produktion, udvikling og salg af kartoffelbaserede ingredienser til fødevareindustrien. 94 procent af produktionen bliver eksporteret til over 80 lande i verden.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce