Annonce
AC Horsens

Triumf for AC: AaB blev nedlagt

Situation fra kampen med Horsens Kjartan Henry Finnbogason, der scorede sejrsmålet for de gule. Foto: Ernst van Norde, /Ritzau Scanpix

Horsens: Efter flere fine præstationer uden point fik AC Horsens i den 7. kamp af mesterskabsspillet den sejr, som holdet har sukket efter.

AaB blev besejret med 2-1, og dermed har AC Horsens stadig chancen for at overhale netop nordjyderne på den øjeblikkelige femteplads.

Første halvleg var ikke værd at skrive om.

Begge hold leverede under niveau, men i de sidste 45 minutter trådte AC Horsens gaspedalen i bund, og det gav udbytte i form af tre fortjente point.

De første 20 minutter bød ikke på det store chancer. AaB fik en god afslutningsmulighed, som Marcus Bobjerg reddede til hjørnespark, og i den anden ende af banen var Oliver Abildgaard tæt på at heade et indkast fra Mikkel Qvist i eget net.

I det 22. minut fik Ayo Okosun forlænget et af de lange indkast fra Qvist, men Kjartan Finnbogason kunne ikke nå frem til tværbolden tæt under mål.

Kort før pausen fik AaB slået indlæg, som Delphin Tshiembe og Wessam Abou Ali begge gik hårdt efter.

Begge slog sig, men hvad der umiddelbart lignede en ren duel blev af dommer Morten Krogh takseret til et straffespark.

Efterfølgende omsatte Kasper Risgård sikkert forsøget fra 11-meter pletten til en nordjysk føring på 1-0.

I første halvlegs tillægstid kiksede Marcus Bobjerg et udspark, men han reddede efterfølgende selv friløberen, så AC Horsens gik til pausen "kun" bagud med 1-0.

Ayo Okosun fik bragt balance i regnskabet fem minutter inde i anden halvleg. Et indlæg fra Peter Nymann havnede for fødderne af Ayo Okosun, der midt for mål fik trillet bolden over stregen til 1-1.

Minuttet efter kunne han have scoret til 2-1 efter et nyt langt indkast, men AaB-keeper Jacob Rinne reddede flot forsøget fra tæt hold.

AC Horsens kom ud til anden halvleg med en helt anden gejst end i de første 45 minutter. AaB blev presset i bund, og det gav en fortjent udligning og en stribe andre muligheder.

Mikkel Qvist fremtvang et straffespark efter en times spil, og denne gang svigtede Kjartan Finnbogason ikke. Efter sin afbrænder mod FCK scorede han sikkert til 2-1.

Stormløbet mod AaB-målet fortsatte, og Ayo Okosun var millimeter fra sit mål nummer to, men hans forsøg ramte stolpen.

Oliver Drost forsøgte sig også med et skud fra distancen, men Jacob Rinne i AaB-målet viste storspil.

AaB var syv minutter før tid tæt på at få en gratis udligning, da Alexander Ludwig prøvede at lægge bolden tilbage til sin målmand, men var tættere på at score i eget net end at ramme sin holdkammerat.

Det blev til yderligere et AaB-forsøg, men Marcus Bobjerg havde ingen problemer med at gribe afslutningen.

Bo Henriksen havde ændret på en enkelt plads i startopstillingen i forhold til det hold, der tabte med 3-2 til FC København. Karantæneramte Mads Juel Andersen blev afløst af Delphin Tshiembe.

De to holds startopstillinger:
AC Horsens: Marcus Bobjerg, Peter Nymann, Alexander Ludwig, Delphin Tshiembe, Mikkel Qvist, Jonas Thorsen, Bjarke Jacobsen, Mathias Nielsen, Ayo Okosun, Hallur Hansson, Kjartan Finnbogason.
AaB: Jacob Rinne, Jakob Ahlmann, Jakob Blåbjerg, Nikolaj Lyngø, Kristoffer Pallesen, Edison Michael Flores Peralta, Oliver Abildgaard, Robert Kakeeto, Kasper Kusk, Wessam Abou Ali
AC Horsens spiller igen på fredag ude mod FC Nordsjælland.

Læs vores liveopdatering fra kampen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce