Annonce
AC Horsens

Trist rekord: AC Horsens uden sejr over VB i Superligahistorien

Louka Prip er en af de spillere, som skal løfte sig til kampen mod VB, hvis AC Horsens skal have point ud af opgøret. Arkivfoto: Michael Bager
Jonas Dal kigger ikke længere i tabellen. Fokus er kun på at tage skridt i den rigtige retning.
Annonce

Horsens: Der er ikke megen opmuntring at hente i statistikken for AC Horsens som optakt til mødet med VB.

I Superligaen har der kun været 10 indbyrdes opgør, og de har resulteret i syv uafgjorte og tre sejre til Vejle Boldklub og en målscore på 5-11. Dermed er Vejle Boldklub den eneste klub ud af 18, som AC Horsens ikke har vundet over i Superligaen, viser et kig i Hans Klebergs store statistik over AC' resultater gennem tiden.

Hvis AC Horsens vinder over Vejle Boldklub, vil således være først gang i mere end 50 år, at det lykkes i et opgør i den bedste række.  Den seneste sejr var den 4. maj 1969, da HFS vandt 3–0 på hjemmebane foran 10.877 tilskuere. Målscorere var Hardy Jensen med to og Carl Aamand.

Og når man oven i lægger, at AC Horsens endnu ikke har prøvet at vinde i denne sæson, er der ikke grund til den store optimisme for AC Horsens' tilhængere.

Annonce

Kurven er ikke stejl nok

AC Horsens' cheftræner Jonas Dal er den første til at erkende sagens alvor, og lige nu kan han ikke bruge det til ret meget, at han som træner for FC Fredericia har vundet over VB flere gange.

- Vi kigger ikke i tabellen. Jeg har kun fokus på, at vi tager skridt i den rigtige retning. Du vil så kunne sige, at kurven i vores fremgang ikke er stejl nok, men vi gør vores bedste. Vi har spillet lige op med modstanderne i flere kampe, men det er stadig målene, der tæller i fodbold, siger Jonas Dal.

- Der er ikke noget underligt i ikke at have fokus på tabellen. Det ville du heller ikke have, hvis du lå til at rykke op. Det handler udelukkende om dagsformen, og om indstillingen og indsatsen er god nok, siger cheftræneren.


Vi kigger ikke i tabellen. Jeg har kun fokus på, at vi tager skridt i den rigtige retning. Du vil så kunne sige, at kurven i vores fremgang ikke er stejl nok, men vi gør vores bedste. Vi har spillet lige op med modstanderne i flere kampe, men det er stadig målene, der tæller i fodbold.

Jonas Dal, cheftræner, AC Horsens


Annonce

Mellemrum forbudt

Han har et indgående kendskab til VB fra kampene i 1. division.

- De har fået tilgang af Saeid Ezatolahi, og Allan Sousa er tilbage. Det er to dygtige spillere. VB er dygtig til at bygge spillet op. Det vigtigste for os bliver at få lukket mellemrummene ned foran forsvaret. Hvis de får lov til at spille der, er de modbydelige, siger Jonas Dal.

- Det bliver vigtigt, at vi ikke lader os lokke frem i et pres, som ikke fungerer 100 procent.

AC Horsens har haft problemer med at lave mål og skabe store chancer.

- Når vi selv har bolden, handler det også om at være tålmodig og finde de rigtige huller og momenter, og så skal vi udnytte vores fysik. Vi har også nogle spillere som Louka Prip, Lirim Qamili og ikke mindst Kjartan Finnbogason, som jeg glæder mig til at se i aktion mod VB, siger Jonas Dal.

AC Horsens' formodede startopstilling. Reserver: Lirum Qamili, Magnus Jensen, Jannik Pohl, Jonas Gemmer, Jacob Buus, Casper Tengstedt, Michael Lansing. Dommer: Sandi Putros
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce